Telefononi nga Guvernatori Murphy kryetarit Hokanson Vë Train Station Project Back On Track

Call From Governor Murphy To Mayor Hokanson Puts Train Station Project Back On Trackthumbnail
Nga
Publikuar: Mund 18, 2018 @ 6:00 EST

“Kryetari i Bashkisë Hokanson?”, njeriu në anën tjetër të telefonit Roselle Park Kryebashkiakut Carl Hokanson kërkoi kur kreu i njësisë bashkiake kap telefonin e tij, ndërsa ulur në zyrën e nëpunës muajin e kaluar. Ai pastaj u prezantua, “Phil Murphy.”

“Phil Murphy i cili?”, Kryetari Hokanson recollected gjatë raportin e tij në kryetarin mbrëmshme & Takimi i Këshillit të. Ajo mori një të dytë për kryetar bashkie për të realizuar i cili ishte duke e quajtur atë. ai tregoi, “Guvernatori i shtetit të New Jersey më thirri në Cellphone tim, kryetari i bashkisë së Roselle Park.”

Para tre muajsh, Kryetari Hokanson dërguar guvernatori New Jersey Phil Murphy një letër uruar atë për emërimin e Kevin Corbett në New Jersey Transit si drejtor të ri të saj ekzekutiv. në mars, Kryetari Hokanson u takua me ndihmës Guvernatori Murphy, Samantha McAllister, në zyrën e tij në Roselle Park dhe u ul dhe bisedoi në lidhje me rreziqet dhe kusht që platforma është në, si dhe mungesa e pajtueshmërisë me amerikanët me Aftësi të Kufizuara Akti (ADA).

Pastaj erdhi telefonatë në mes të kreut të bashkisë dhe kreut të shtetit rreth një javë apo dy më vonë. Kryetari Hokanson tregoi se Guvernatori Murphy ka deklaruar se ai lexoi letrën dhe foli me MS. McAllister dhe se ai ishte duke shkuar për të parë në të dhe për të shkuar shqetësimet e Kryebashkiakut Hokanson-së përpara.

Në 16 prill, Kryetari Hokanson mori një telefonatë nga Lawrence Hamm, Menaxher Rajonal NJ Transit-së e Qeverisë & Marrëdhëniet e komunitetit. Mr. Hamm tha se ai është kontaktuar nga guvernatori dhe se ai do të kalonte në çështjet me stacionin e trenit Roselle Park në për njerëzit e duhur.

Pothuajse një muaj më vonë, më 14 maj, Kryetari Hokanson mori një telefonatë nga John Leon, Drejtor i lartë i Zyrës së Marrëdhënieve Qeveritare NJ Transit-së.

“Ne kemi pasur një telefonatë të gjatë telefonike, shume mire,” Said Kryetari Hokanson, “[dhe] ai më dha hapat e mëposhtëm. Në disa muajt e ardhshëm, ata do të jenë të punësimin e një inxhinier të projektit . . . Ata thanë se për shkak të rrethanave, pasi administrata Christie majtas, dhe njerëzit e reja [erdhi] në, atje [ishte] një shumë e daljet në pension, shumë [pozicionet] se ata kanë nevojë për të mbushur, por ata janë në kërkim për të patur këtë menaxher projekti / Inxhinier up dhe drejtimin deri në fund të vitit. Ai shpreson që të ketë dizajn e riparimeve dhe aksesit metë deri në fund të vitit.”

Kryetari Hokanson deklaruar se, according to Mr. Leon, NJ Transit shpreson të dalë për të vlerësuar me pjesën e parë të vitit të ardhshëm dhe të vlerësuar renovime dhe përmirësim të bëhet brenda rreth 18 months.

“Ju faleminderit [kryetar bashkie] për të bërë të sigurt se follow-ups janë bërë dhe njerëzit janë duke bërë thirrje ju,” Këshilltar-At-Large Joseph DeIorio tha më vonë në takim dhe pastaj pyeti, “Unë kam qenë duke u përpjekur për të marrë John Leon për të kryer për këtë. A mund ai ose dikush nga Transit vetëm të vijnë në një nga takimet tona [and] të bëjë një prezantim 15-minuta në atë që po ndodh për shkak se është një informacion i tillë i madh?”

“Unë do të flas me atë. Ai në të vërtetë më dha numrin e tij personal Cellphone kështu që unë do të thërrasë atë nesër,” u përgjigj kryetari i komunës.

Shaka por i impresionuar, First Ward Këshilltare Jayme Lynn Negron tha, “njeri, mori njerëz të rëndësishëm e prefektit.”

“se dhe $2.54 merr mua një filxhan kafe,” Kryetari Hokanson shaka përgjigj, por më pas e bëri shtetin ai do të marrë në kontakt me z. Leon lidhje Këshilli-At-Large sugjerim DeIorio-së.

Këshilltar-at-madh ka shtuar se senatori i Shtetit Tom Kean Jr. duhet gjithashtu të njihet që ai ishte në komitetin e Senatit që ishte pjesë e diskutimit. Kryetari Hokanson pajtuar, duke deklaruar se, në të vërtetë, pasi qasja ADA do të përfshihen në tren rinovimet stacioneve nisur gjatë Festivalit të Arteve Roselle Park në shtatorin e kaluar, kur artistë nga Dance Projektin e ZCO – artistë që kanë vargjet e ndryshme të aftësi të kufizuara fizike – kishte të zbarkonin në stacionin e trenit Union Township, sepse stacioni i trenit Roselle Park e ka aksesin ADA. U nisën nga stacioni i trenit Union Township në Roselle Park për të kryer në festival. Kryetari Hokanson falënderoi County Board Unionit të Freeholders që transportohen në trupë prapa në stacionin e trenit Union atë mbrëmje.

Ky bit e lajmeve potencial të mirë është një ndryshim i mirëpritur nga hera e fundit komuna foli me NJ Transit në nëntor, kur agjencia njoftuar organin qeverisës se projekti po shtyhet pafundësisht (lidhje).

Pas diskutimit, Gjatë komenteve publike të dytë pjesë të takimit, banor Roselle Park Dave Robertson – i cili përdor një karrige të energjisë – ofruar falënderimet e tij, “Mr. Më i lartë, urime për stacionin e trenit. Kjo është lëvizje e mirë. Tani që unë jam në pension kjo nuk është një punë e madhe më, por duke marrë atë stacion deri në përputhje ADA është një punë e madhe.”

“Ne jemi duke u përpjekur,” u përgjigj Kryetari Hokanson.

Sot, Kryetari Hokanson tha se ai foli me John Leon nga NJ Transit. Plani tentativë është që të ketë z. Leon të bëjë një prezantim në Roselle Park gjatë takimit komunal gusht 16.

Projekti rinovim për në stacionin e trenit Roselle Park u njoftua për herë të parë pothuajse katër vjet më parë në qershor të 2014.