State për të audituar Fire Prevention In 2019

State To Audit Fire Prevention In 2019thumbnail
Nga
Publikuar: Dhjetor 28, 2018 @ 6:00 EST

Ajo që filloi me një gjetje në auditimin vjetor të komunës gjatë këtij viti ka përfunduar me Agjencia Shtetërore e Departamentit për Çështje të Komuniteteve (DCA) dhënë njoftimin se do të auditojë Fire Prevention vitin e ardhshëm. Një e-mail nga Divizioni i New Jersey të sigurisë nga zjarri, një pjesë e DCA, dërgoi njoftim në fillim të këtij muaji. Kjo pasoi 2017 Auditimi vjetor i përgatitur nga Samuel Klein & kompani, firma auditimi e komunës, earlier this year. Një gjetje është bërë duke vënë në dukje se Fire Prevention nuk mbajnë recordkeeping duhur dhe se të ardhurat e inspektimit zjarri nuk janë duke u mbledhur.

Se Departamenti i Parandalimit Fire përgatisë ose të mbajë një listë të të gjitha institucioneve siç specifikohet në KREU XXII Fire Prevention dhe mbrojtjen nenin 22-1.13 New Jersey Uniform Fire Safety Code të kërkuara Inspektimet dhe Tarifat si ajo lidhet me tarifat e përdorimit të rrezikut nonlife dhe siguron tarifa vjetore është mbledhur dhe regjistruar si duhet.

Kjo të çojë në korrespondenca, si dhe takimet ndërmjet anëtarëve të organit drejtues dhe parandalimin e zjarrit Byroja e komunës, si dhe gjendjen e cila përfundimisht rezultoi në zyre që ka një kontroll të vitit të ardhshëm.

Në të folur me Roselle zjarrfikësve Park (RPFD) Shefi Joseph Signorello Jr. në cilësinë e tij si zyrtar zjarri që bën inspektime, ai shpjegoi se mandatet shtetërore që të gjitha pronat publike apo komerciale që mund të akomoduar shumë njerëz – përcaktuar si një njësi e rrezikut jetën – duhet të jenë të inspektuar. Kjo përfshin shkolla, ndërtesat komunale, restorante, salla Catering, kishat. Pastaj ka nga ata konsiderohen jo-jetës-rrezik dhe inspektimet e kryera për Borough e Roselle Park. Fire Official Signorello deklaruar, “Arsyeja sende qyteti nuk është bërë [is] sepse para për mua, Fire Official Bob Knapp ose ajo mund të ketë qenë një nga inspektorët e tij ose [ajo] mund të ketë qenë Kryetari i Bashkisë Joe DeIorio në atë kohë vendosi që bizneset e vogla në qytet ishin mezi të mbajtur[ing] të storefronts hapur [and] që ata të paguajnë një tarifë prej $50 to $200 të ketë vendi inspektuar ishte një barrë. Bob Knapp lloj i ndjerë fort për këtë.”

Sipas Roselle Park Borough Kodi 22-1.13 (Inspektimet e nevojshme dhe Tarifat), Tarifat për të hahet institucionet për nën 50 personat dhe të marrë-out vende janë $25. Taksa për përdorim profesional nën 5,000 sq. ft. per kat është $25 and $50 për ata që më shumë se 5,000 sq. ft. por më pak se 10,000 sq. ft. per katin e.

Ne nuk e ngarkuar [kur] shkuam atje . . . por ne nuk kemi atë në librat

Mr. Signorello përsëriti se është vendosur ndoshta tetë apo nëntë vjet më parë se do të ishte një gjë e mirë jo për të ngarkuar të biznesit për inspektimet. Ai deklaroi se ndërtimi është bërë njohja dhe vazhdoi, “Ne nuk e ngarkuar [kur] shkuam atje. Unë mendoj se kjo ishte një ide e mirë. Në një pikë, Unë ende mendoj se është një ide e mirë, por duke shkuar përpara ne jemi shpejtësi të plotë përpara. In January – me keqardhje – ne jemi duke shkuar për të filluar faturimit këto biznese kur kemi ardhur dhe të bëjë një inspektim. A është kjo një barrë? Maybe, I don’t know. Nuk jam i sigurt. personalisht, në zemrën time, Unë nuk mendoj se është e nevojshme, por ne nuk kemi atë në librat, dhe ne jemi duke shkuar për të ecur përpara për të bërë atë. Të gjitha këto biznese të vogla do të merrni një faturë, dhe inspektori zjarri do të vijnë dhe të inspektojë atë, dhe kjo do të bëhet në vitin 2019.”

Fire Official Signorello shtoi se ai do të duhet një tjetër zyrtar “për të ndihmuar jashtë, sepse ne jemi duke shkuar për të katërfishtë bizneset.”

Ai gjithashtu, veçanërisht, diskutoi një incident, “mom Këshilltar DeIorio-së [Gilda DeIorio] kishte një telefonatë zjarr në ndërtesën e saj një natë. Ne shkuam atje dhe ne u kujdes të biznesit. Këshilltar vënë re se [ajo] nuk ka marrë aparatet zjarri ri-bërë dhe ai ishte lloj i shqetësuar. Ai bëri atë që duhet të ishte bërë [duke i kërkuar] pse nuk ishte e bërë. I shpjegova atij, "Joe Unë mendoj se vite më parë ju na tha të lloj mbrapa [poshtë në tarifat].”

Në përgjigje të komentit nga zyrtari zjarrit, Këshilltar DeIorio kategorikisht mohoi, “Unë kurrë nuk i tha atij që të mos ngarkuar. Kjo do të jetë si më thënë që të mos të ngarkuar për . . . pije alkoolike licencat. Unë nuk e kanë këtë autoritet [and] ai nuk ka autoritetin për të bërë atë.”

Këshilltar shtoi se bisedës, e cila ka ndodhur gjatë një takimi të komitetit parandalim nga zjarri dhe nuk po atë natë, ishte rreth inspektimeve vjetore nuk janë bërë në sistemet e shuarje zjarri, si dhe aparatet zjarr për institucionet që nuk konsiderohen përdorimi rrezik jeta. Këshilltar deklaroi se ai ishte duke përdorur biznesin e nënës së tij si një shembull për bizneset e tjera të ngjashme të vogla në Roselle Park.

“Vendi Mami im nuk ishin inspektuar,” tha Këshilltar DeIorio, “Kur kam kontrolluar atë [bombol gazi zjarrfikës] tags, ata treguan 2011-2012. Që herë të fundit ata ishin inspektuar. Ajo ka asgjë të bëjë me tarifat ose diçka të tillë. Kjo është e parëndësishme. Tarifat duhet të jenë zbatuar . . . Por pjesa më e rëndësishme është të mos u bërë inspektimet . . . Kjo frikësuar ferr nga mua.”

Zyrtari Zjarri vazhdoi për të diskutuar inspektuar qendrat e cosmetology. Ai vërejti, “Dy vite më parë, Departamenti i Shtetit i Cosmetology [who] përdoret për të ardhur në Salons gozhdë, Salons flokët, sallonet e bukurisë, të gjitha më lart, dhe të bëjë një inspektim . . . ndaluar duke bërë atë. I përkasin Shoqatës Fire Prevention Union County ajo ishte në të gjithë bordit [that] ne kemi nevojë për të shkuar atje dhe të bëjë para se ata mund të merrni një bashkë dhe të bëjë një inspektim.”

Ai shpjegoi, “Kur ata e quajnë të shkoj atje, Unë u jap atyre një inspektim. Unë nuk ishte i akuzuar ata. Ajo mori me pesë minuta. I dëshironte që ata të përparojnë dhe të hapur. Unë të marrë këtë pagë si një zyrtar zjarri, dhe kjo ishte asnjë problem për të shkuar atje. Këtë vit ne do të duhet për të ngarkuar, sepse kryetarit & Këshilli dëshiron të bëjë atë që unë e kuptoj, por pjesë e imja thotë se unë kam dëshirë nuk e bëri.”

Mr. Signorello paguhet $6,541.92 si zyrtar zjarri. Kjo sasi është përveç pagës së tij të $11,135.60 si shef zjarri.

Ky dokument i nënshkruar qeveria vërtetuar se Fire Official Signorello inspektuar biznes në korrik 17, 2017. Problemi i vetëm është që të marrë përsipër Salon lëvizur nga Roselle Park nga 2015.

Kjo ishte se diskutimi në lidhje me inspektimin sallonet e bukurisë që nxori një pyetje në lidhje me një biznes në mënyrë të veçantë – Marrë përsipër Salon. Nuk është një Uniform New Jersey Fire Kodi certifikatën e certifikatës së Inspektimit për Salon marrjen e vendosur në cep të Columbus Vendi dhe West Westfield Avenue nënshkruar nga Joseph Signorello Jr. Ky dokument i nënshkruar qeveria vërtetuar se Fire Official Signorello inspektuar biznes në korrik 17, 2017. Problemi i vetëm është që të marrë përsipër Salon lëvizur nga Roselle Park nga 2015. Se prona në 231 West Westfield Avenue ishte atëherë një dyqan tymi derisa ajo u bë e lirë një herë dhe pastaj të hapur si MVB Rrojtore në qershor të 2018. Certifikata thekson se një inspektimi ishte kryer për një biznes që nuk ka qenë në ekzistencë në komunë në atë kohë.

“Unë nuk kam një përgjigje për ju,” përgjigj Fire Zyrtare Signorello kur u pyet në lidhje me mospërputhje.

Një përmbledhje e të gjitha dokumenteve relevante qeveritare të marra nëpërmjet një Akti Records Publike Hapur, ose OPRA, Kërkesa tregoi se ka pasur mospërputhje të tjera, por ata ishin gabime shtypi të tilla si "216’ në vend të vitit 2016 "’ në certifikatë Fire Prevention për Citgo; ka adresë për JP Auto Tech për 2017 Fire Prevention Certificate; dhe viti i pasaktë (2016 në vend të 2017) për 'The Castle’ certifikatë. Një për Salon marrjen duket se ka qenë një dokument të përbërë që shkon përtej një gabim të thjeshtë typing.

Fire Official Signorello vazhdoi të komentojë, “Shkresa nuk është i përsosur . . . dhjetë muajt e parë në një vit nuk e kam ruajtur kopjet e raporteve të inspektimit, sepse ata nuk ishin [vë] në sistemin tonë. Ne menduam se do të jetë një gjë e përkohshme . . . Shkresa unë jam duke shkuar për të dalë dhe të thotë është e keqe. Kjo është arsyeja pse pyeta për një përmirësim.”

Mr. Signorello ishte duke iu referuar programit të automatizimit Hapësinor Data Logjikë nga SHI International Corp e cila është miratuar nga organi drejtues si Rezolutën 372-18 në dhjetor 20, 2018, Më i lartë & Takimi i Këshillit të. The $69,900 Sistemi do të lejojë departamentet e shumta’ informacion të centralizuar, sinkronizuar, dhe të arritshme në mesin e ndërtimit, parandalimin e zjarrit, financim, dhe departamenteve të tjera.

Ai tha se, “Ne do të gjendjen e artit [me] Data Hapësinor . . . Gjurmët shkresa nuk është i përsosur, por ajo do të jetë . . . Është shpejtësi të plotë përpara. Ajo do të jetë një çift i përafërt muaj . . . Është shkresa përsosur? Nuk. A do të jetë e përkryer? Nëse unë të mësojnë atë dhe të merrni atë, ajo do të jetë afër për të qenë të përsosur.”

Një përmbledhje e të ardhurave për tarifat e inspektimit që 2005 zbulon mesatarisht $7,236.08 që prej 2005 and $8,256.05 gjatë pesë viteve.

vit
Revenue
2005
$6,593.27
2006
$6,416.47
2007
$8,387.92
2008
$5,342.67
2009
$7,262.77
2010
$5,088.20
2011
$8,016.12
2012
$5,681.32
2013
$8,441.22
2014
$10,443.89
2015
$6,791.56
2016
$6,353.43
2017
$9,250.15

Vetëm duke përdorur vitin e kaluar, shpenzimet për parandalimin e Byrosë së zjarrit ishte rreth $19,913.23 ndërsa të mbledhura $9,250.15 lënë rreth $10,000 në deficit. Kjo shumë mund të bëhet në tarifat të cilat do të mund të përdoret gjithashtu për të blerë një kamion inspektimit zjarri që, në disa pika, mund të jetë i mbështjellë gjatë në departamentin e zjarrit.

Vënë dollarë dhe cent anash dhe madje edhe me një bindje optimiste për korrigjimin e çështjeve, ka ende çështje e sigurisë nga zjarri nuk po trajtohen. Është inspektimet që duket se nuk ka bërë. Në veçanti një deklaratë nga zjarri Zyrtare Signorello, ku ai deklaroi se do të duhet një tjetër zyrtar “për të ndihmuar jashtë, sepse ne jemi duke shkuar për të katërfishtë bizneset” përsërit faktin se ata nuk janë duke u bërë më parë. Pastaj nuk është dokument i krijuar me sa duket qeveria që vërteton se një biznes që nuk ka qenë në në komunë në 2017 u inspektuar.

Përtej tarifat dhe mbajtjen e të dhënave, çështja e sigurisë nga zjarri duhet të adresohet.

“Pika e tërë e parandalimin e zjarrit është për parandalimin e zjarreve. Për të fjalë për fjalë të shkuar atje dhe të sigurt [ata janë të sigurt],” tha Këshilltar DeIorio gjatë diskutimit të tij.

Auditimi Shtetëror për Parandalimin Byroja e zjarrit është planifikuar për në mes të janarit. Një kopje e kësaj korrespondence është në dispozicion poshtë.


Shkarko DCA Auditimit Korrespondencë (Dhjetor 13, 2018)

Kopjet e Roselle Park Fire Certifikata Parandalimit, si dhe NJ Uniform zjarrit Kodit Certifikatave të Inspektimit për vitet 2016, 2017, dhe një pjesë e 2018, janë të përfshira gjithashtu këtu.
Shkarko NJ UFC Cois (2016)
Shkarko NJ UFC Cois (2017)
Shkarko NJ UFC Cois (2018)Shkarko RP Fire Prevention Cois (2016)
Shkarko RP Fire Prevention Cois (2017)