Lehtësim, Whips, Cancino Bid Farewell To BOE

Lehtësim, Whips, Cancino Bid Farewell To BOEthumbnail
Nga
Publikuar: Dhjetor 18, 2018 @ 12:00 EST

Në Bordin e 4 dhjetor e arsimit (BOE) takim, i cili ka doli të jetë e fundit Roselle Park Takimi i bordit shkollor të vitit, tre anëtarët BOE dalëse dhanë fjalët e tyre përfundimtare si vullnetarë të komunitetit në cilësinë e banorëve që të shqyrtojë politikat e Parkut Shkolla e Qarkut në Roselle (RPSD). bordet e shkollave, ndryshe nga shumica e pozicioneve të zgjedhura komunale, janë pozicione të papaguara zgjedhur.

Sundjata Sekou, i cili mori detyrën në 2016 pasi u zgjodh, ishte i pari për të dhënë adresën e tij lamtumirës.

Që kjo është takimi im i fundit e bordit, Unë do të doja të falënderoj gruan time, Vajza ime, dhe biri im për më lejon që të jetë një pjesë e Bordit të Roselle Park e arsimit.

Edhe, Unë do të doja të falënderoj të gjithë anëtarët e bordit të cilët vullnetarisht kohën e tyre për të marrë vendime që do të bëjë një ndikim pozitiv në edukimin e të gjithë nxënësve Roselle Park. Veç kësaj, Unë dua të falënderoj ekipin e udhëheqjes administrative [i] Pedro Garrido dhe Susan Guercio për të qenë në dispozicion për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve. Ju faleminderit shumë.

Më shumë, Unë dua të falënderoj të madh Jakob Magiera për hapjen e seancës publike me pyetjet e tij në kohë probing. Ju faleminderit, zotëri. Edhe, Unë dua të falënderoj Saulin Qersdyn cili shkruan, bëni pyetje, dhe dokumentet e kërkesës në mënyrë që të informojë dhe edukojë banorët Roselle Park. Faleminderit për të gjithë që keni bërë gjatë viteve. E vleresoj.

Meqë ra fjala, në mënyrë që Sauli për të bërë atë që ai e bën më duhet të falënderoj Elizabeth Qersdyn për lejimin Sauli për të shkruar, bëni pyetje, dhe dokumentet e kërkesës në mënyrë që të informojë dhe edukojë banorët Roselle Park.

Unë gjithashtu dua të falënderoj banorët Roselle Park për edukimin e, këshillim, dëgjim, hapur dyert e tyre, dhe ftuat në shtëpitë e tyre kur shkova derë më derë për të kërkuar votat e tyre; shumica e anëtarëve të bordit takova ata në atë mënyrë. Kur shkova derë më derë, Fola me njerëz familjet e të cilëve kanë qenë këtu për dekada të tëra dhe njerëzit që kanë ardhur kohët e fundit. I foli Black, E bardhë, Hispanic, dhe njerëzit aziatike plus njerëz nga grupe të ndryshme fetare dhe ekonomike. I foli me të moshuarit dhe të rinjtë dhe unë kuptova të gjithë donin të njëjtën gjë: një sistem i madh arsimor. Ne nuk mund të bien dakord mbi atë se si për të paguar për atë sistem të madh arsimor, por ne të gjithë duam një sistem të madh arsimor që do të përfitojnë të gjithë komunitetin.

Pra, duke qenë se një grup i tillë të ndryshme të njerëzve të bien dakord në një gjë themelore, le gjithashtu dakord se diversiteti është e mirë për komunitetin tonë. Pra, si distrikti shkollor Roselle Park dhe komuniteti të bëhen më të ndryshme racore dhe me grupe të ndryshme gjuhësore, le të të gjithë të mirëpritur këtë diversitet.

Le shkollën [rreth] të jetë ndryshe nga praktikat e punësimit nëse kjo është e zezë, Hispanic, aziatik – mësuesit dhe administratorët. Këto janë vetëm disa nga grupet e mrekullueshme dhe kultura që përbëjnë komunitetin tonë të madh.

Le qyteti të jetë ndryshe duke zgjedhur njerëz të ndryshëm dhe gjithashtu diversitetin në gjini nga gratë zgjedhjes më shpesh në këshill dhe në fund si më kryetarëve. Më shumë, lejojë më racial, gjuhe, dhe diversitetin gjinor në mesin e atyre të emëruar në pozita të ndryshme në qytet.

i përgjithshëm, le të të gjithë të jenë të fqinjësisë dhe të sjellshëm me njëri-tjetrin, pavarësisht nga raca, Feja, Statusi imigracionit, gjuha që ne flasim, orientimit seksual, ose përkatësia politike. Ne kemi aftësinë të jetë një fener dhe një dritë pavarësisht nga mllefi dhe fjalët e ashpra që ndodh në nivel kombëtar. Pra, le të jetë i lirë nga nocione të mëhershme lidhur njerëzit dhe tregojnë se çfarë ne jemi të aftë për t'u bërë.

So, në këtë shënim, falënderoj të gjithë ju – faleminderit Saulin, faleminderit Jake, falënderoj të gjithë anëtarët e bordit – dhe falënderoj të gjithë për të ulur këtu për më lejon që të rri këtu. Ju faleminderit.

Kevin Cancino, më i ri anëtar i bordit shkollor aktual, u zhvillua në 2016 dhe vendosi të mos kandidojë për një mandat të dytë. Ai ka filluar fjalimin e tij duke pyetur të pranishmit dhe shikuar për të ndihmuar një banor Roselle Park, Guillermo Rocha, i cili po kalon nëpër shërim për një tumor të trurit. Një faqe GoFundMe është nisur për ndihmë financiare (lidhje). Mr. Cancino pastaj foli me banorët e njësisë bashkiake.

Mirëmbrëma të gjithëve.

Unë do të doja të fillojnë duke thënë se këto tre vjet në Bordin e Arsimit sigurisht kanë qenë një përvojë e sy-e hapjes për mua. Ne kemi parë shumë ndryshime me kalimin e kohës time me bordin dhe mund të themi me krenari që kam ulur në këtë bord mirë të aftësisë sime.

Unë do të doja të falënderoj Superintendent Garrido, Mrs. Guercio, Presidenti Harms, dhe Zëvendës-President Miller së bashku me pjesën tjetër të anëtarëve të tanishëm dhe të kaluarën time të bordit për të gjithë ndihmën dhe drejtimin që kam marrë nga të gjithë. Unë do të doja të falënderoj qytetarët e Roselle Park sepse në qoftë se ajo nuk ishte për ata, kjo nuk do të jetë në gjendje të ndodhë.

Unë gjithashtu të inkurajojë të rinjtë e komunitetit tonë për të rritur dhe për të shërbyer.

Unë jam i kënaqur që të ketë shërbyer këtë bord jo vetëm si një nga anëtarët më të rinj në qytetin tonë, por të themi me krenari e parë hispanike që ka fituar një vend në këtë bord. Unë [had] Nuk u diplomua nga [Roselle Park] Shkolla e mesme jo më shumë se pesë vjet më parë.

Me këtë dua të them ju falënderoj për privilegjin për të përmirësuar të fëmijëve tanë [arsim] dhe të bëjnë Roselle Park një vend edhe më të mirë për të jetuar. Ju faleminderit.

Troy Gerten, më jetëgjatë anëtar i bordit shkollor të mos kandidojë për t'u rizgjedhur, ka qenë një anëtar BOE viti 2011 pasi ai u emërua në nëntor të atij viti. Që nga ajo kohë ai kandidoi – dhe fitoi – dy herë për të kanë shërbyer për më shumë se shtatë vjet.

Dua të falënderoj anëtarët e bordit mbetura nga kur kam marrë në këtu, ju djema lloj më tregoi mënyrat, më tha për të mbajtur gojën time të qetë për të parë disa javë të paktën, por më e rëndësishmja për të mësuar dhe për të vëzhguar. Qenë në këtu për një kohë të gjatë dhe kam mësuar dhe të respektohen.

Ne kemi pasur shumë sfida brenda rrethit që ne i kemi tejkaluar si një bord, si një administrimi, dhe sigurisht stafi është gjithmonë e ndihmon për të udhëhequr rrugën.

Unë mendoj se mbrapa kur kam ardhur në bord këtu ne kishte filluar të shërohet nga shkurtimet e 2010 and 2011 që ishin të gjithë vendin. Unë kam qenë duke u përpjekur të kuptoj se si për të – ne kishim mbijetuar këto shkurtime financiare, por pastaj si do të vazhdojmë në edukimin? Një shumë e sugjerime të mira doli përpara. Gjatë kësaj kohe ne kemi pasur një mbikëqyrës të ri, shumë drejtorë të reja, dhe një shumë e ndryshimeve dhe disa sfida gjatë rrugës: dritat famëkeq që zbrisnin dhe qendra fëmijërinë e hershme.

Dhe të gjithë, ndërsa bordi ka qenë e përbërë nga vullnetarë.

Publiku ka ardhur këtu në çdo takim të bordit; nganjëherë kjo është një pjesëmarrja dritë, herë të tjera ajo është e mbushur auditorë, por kjo me të vërtetë është qeveria në punë që të ketë zërin e popullit. Unë kam qenë i nderuar të jetë në bord. Ju faleminderit.

Në 2019, tre fytyra të reja do të bashkohen në Roselle Park Boe: Susan Calrstrom, Marissa Falcon, dhe Paul Santangelo. Mrs. Carlstrom ishte i vetmi kandidat zyrtar. Ms. Falcon dhe Z.. Santagleo dy u shkruaj-në fushata, pasi ai ishte i njohur se ka pasur më shumë vende në dispozicion se ata që u zhvillua për bordin e shkollës, duke plotësuar kërkesën e kërkuar brenda afatit. Mrs. Carlstrom është motra anëtarit aktuale BOE Joseph Signorello Jr. dhe halla e kryebashkiaku-zgjedhur Joseph Signorello III. Anëtarët e rinj femra do të bashkohen Ms. Kimberly Kompetencat dhe rritjen e numrit të grave në bordin e shkollës për të 33% i BOE.