Ruajtja e Art & Music: Marrëveshja RPEA Neni 10(D)(1)

Ruajtja e Art & Music: Marrëveshja RPEA Neni 10(D)(1) thumbnail
Nga
Publikuar: Dhjetor 29, 2018 @ 12:00 EST

Art dhe muzikë. Të dy janë konsideruar jo-bazat në arsimin publik, por për shumë studentë si dhe prindër, ata janë një komponent thelbësor i një arsim të mirë-harmonishëm; aq e rëndësishme sa matematikë ose gjuhë apo sportive.

Në dy vitet e fundit, art dhe muzikë në shkollat ​​fillore Roselle Park janë kthyer nga një çështje të arsimit në negociata ndërmjet Këshillit të Roselle Park e arsimit (BOE) dhe Shoqata Arsimimi Park Roselle (RPEA).

Prindërit . . . le di qarkut që janë të mërzitur për ndryshimet në oraret e klasës e fëmijëve të tyre

Duke filluar në shtator të 2017-18 Viti shkollor – pothuajse menjëherë pas filloi shkolla – artit dhe muzikës klasa janë shkurtuar me rreth 10 minuta. Nxënësit dhe mësuesit e di se koha është vendimtare, edhe më shumë se shumë studime të tjera. Nuk është koha e nevojshme për të ngritur një instrument muzikor ose një këmbalec piktori ose materiale të tjera relevante, dhe pastaj nuk është koha në fund të klasës për të vënë të gjithë ata larg. Vetëm duke bërë ato gjëra merr disa minuta që zvogëlon udhëzim kohë. Pritini një klasë 40-minuta nga 10 minuta dhe periudha e të mësuarit është ulur me një të tretën nga gjysmë ore për të 20 minuta.

Reduktimi në kohë ishte për shkak të nenit 10, seksioni D, nën-seksion 1 të 2015-2018 Marrëveshja Kolektive pazarllëk midis BOE dhe RPEA cila lexohet:

"Mësuesit Elementary klasë: shtatë (7) periudhat në javë. Një periudhë është konsideruar të jetë së paku tridhjetë (30) minuta ".

Kontratat e mëparshme kishte pesë (5) periudha Prep të paktën 30 minuta. Pastaj, si rezultat i 2015-18 Marrëveshje kolektive (CBA) Negociatat, mësues në shkollat ​​fillore – EJF / Aldene, Robert Gordon, dhe Sherman – kishte koha e caktuar për përgatitje në klasë, i njohur si periudha prep, është rritur nga pesë (5) për shtatë (7) periudha në javë.

Edhe pse ky ndryshim ishte në fuqi që nga shtatori 2015, dukej se askush nuk e vënë re është e mjaftueshme që të ketë atë të zbatohen. Në fillim e 2017-18 Viti shkollor, ai disi u soll në vëmendjen e RPEA se shtatë periudha prep nuk janë duke u ndjekur. Pasi solli të Roselle Park School District-së (RPSD) administratë, vendimi ishte t'i përmbahet kontratës. I vetmi opsion tjetër për t'u kthyer në pesë periudha prep ishte për të rinegociuar kontratën.

Kjo nuk ka ndodhur.

Por ka disa lajme të mira e mundshme . . . RPEA 2018-2021 kontrata ka . . . nuk është finalizuar dhe ratifikuar.

Pastaj 2018-2021 Negociatat RPEA CBA, sigurimi ishte pjesë e negociatave. Pas muajve të shkuar mbrapa dhe me radhë në mes shkollës Bordit të mësuesit’ bashkim, asgje nuk ka ndryshuar. gjatë negociatave, BOE propozuar katër periudha të prep, por pastaj u kthye në origjinal pesë. RPEA mbërthyer në shtatë periudha prep. Në fund, shtatë periudha Prep mbetur, që do të thotë nuk do të ketë më pak kohë mësimore për studentët, pa ndonjë arsye të qartë se pse nga RPEA të tjera se "një herë ju jepte diçka të mësuesve, ata nuk jemi duke shkuar për të dhënë atë.’

Kjo ishte një pikë e tillë e diskutueshme që anëtari BOE Troy Gerten, një anëtar i komitetit të negociatave për bordin e shkollës, drejtuar periudhat prep në një takim tetor BOE. Ai tha se, in part, “Përkundër përpjekjeve të Bordit, një ndryshim në gjuhën e kontratës që do të ndikojnë në klasat e artit nuk mund të përfshihet në zgjidhjen e partisë. "

Prindërit që nga tetori i vitit të kaluar deri në muajin e kaluar në mbledhjet e Këshillit të shkollës kanë le di qarkut që janë të mërzitur për ndryshimet në oraret e klasës e fëmijëve të tyre dhe kanë theksuar rëndësinë e kohës në klasë për të mirën e nxënësve.

Një ndarje shumë bazë të kohës totale të mësimit për dy (2) skenarët – pesë dhe shtatë periudha Prep – është përfshirë më poshtë. pesë (5) 30-Periudhat minuta Prep do të ketë 25 ore dhe 50 minuta e Udhëzimeve kohës në dispozicion. shtatë (7) Periudhat Prep do t'i jepte 24 ore dhe 50 minuta të mësimit në klasë.

Kliko çdo imazh për të parë të plotë

Por ka disa lajme të mira e mundshme.

Edhe pse e RPEA 2018-2021 Kontrata është miratuar nga bordi i shkollës, ajo nuk është finalizuar dhe ratifikuar. BOE madje ka deklaruar se marrëveshja ende mund të negociohet deri sa të ratifikohet.

Pra, kjo çështje e artit duke sjellë & Klasat muzikë në kohën e origjinale e tyre të mësimit mund të jetë ende në gjendje për të ndryshuar në vitin e ardhshëm.

Prindërit duhet vetëm për të marrë pjesë në takime Boe, duke filluar me mbledhjen e bordit të shkollës 8 janar e cila do të zhvillohet në Roselle Park Shkolla e Mesme duke filluar në 7 mëngjesit. Ata mund të marrin pjesë dhe le shqetësimet e tyre të jetë e njohur dhe le të distriktit shkollor – dy edukatorët dhe administrata – se CBA duhet të negociohet në pesë periudha prep.

Një orar i plotë i takimeve të bordit të shkollës mund të arrihen në faqen e internetit RPSD (lidhje).