RPPD punës në zgjidhjet për Çështje Valley Road

RPPD Working On Solutions For Valley Road Issuesthumbnail
Nga
Publikuar: Shkurt 13, 2018 @ 12:00 EST

Në përgjigje të një aksident më 23 janar, ku një 16-vjeçar është goditur nga një automjet në Valley Road, Departamenti i Policisë Park Roselle (RPPD) është duke punuar në zgjidhje për ta bërë rajonin më të sigurtë.

Në kryetarit 1 Feburary & Takimi i Këshillit të, RPPD Police Chief Paul W. Morrison foli aksidentit dhe masat pasuese.

“Ne kemi qenë të vlerësuar rrugë në fjalë dhe . . . kemi folur tashmë me [përfaqësuesi PSEG] Joe Signorello, për ndriçim shtesë në zonën e,” tha shefi Morrison, “Kjo është një zonë e errët gjatë natës. Ne jemi duke shkuar për të shtuar Signage shtesë. Ne do të kemi 'Slow’ shenjat si ju qasje atë kurbë. Edhe, Unë do të doja të diskutuar me të për Siguri Publike këmbësorë mundur ecën në atë zonë. Nuk ka walkways këmbësorëve në atë zonë për të mbajtur njerëzit jashtë e rrugës. Të dhënat tona tregojnë se kurrë nuk ka qenë një këmbësor goditi në atë vend, megjithatë, një për këmbësorë është një shumë e shumë. Pra, ne jemi duke shkuar për të punuar dhe të bëjë çdo gjë që ne mund të bëjmë për ta bërë atë një ndërprerje të sigurt.”

Këshilltar-At-Large Joseph DeIorio shtoi se vendkalim i propozuar ishte, në kërkimin e tij, në pronësi të shtetit. Ai vërejti, “Ne duhet të kuptoj se si për të bashkërenduar këtë përpjekje. Unë kam qenë duke folur me këshilltar Shipley në lidhje me një çift të ideve që disa nga fqinjët biseduar rreth me atë zonë. Kjo mund të përfshijë trotuarin. Kjo mund të përfshijnë disa masa shtesë për këmbësorë miqësore dhe potientially të shpresojmë për të marrë disa para grantit too.”

Këshilltar kërkuar për të parë nëse procesi për ndriçim mund të shpejtohet.

Shefi Morrison shtoi se ka edhe potencial të ketë shenja diellore – shumë si shenjat ndezje nga stacioni i trenit – në këtë zonë për të bërë Shoferët vetëdijshëm për spped dhe / ose kurbë në rrugë.

Kur arriti për më shumë informacion, Shefi Morrison deklaruar, “Ne jemi me shpresë se Traffic Divizioni i Qarkut do të ketë studimin Valley Road trafikut në vend nga java e ardhshme dhe të dhënat nga ai studim duhet të përmbahen brenda 30 ditë . . . Vendkalimit të këmbësorëve që është duke u rekomanduar do të më shumë gjasa të jetë një element buxhetore. PSE&G gjithashtu do të lëvizin përpara me instalimin e mëdha llamba wattage rrugë në dritat ekzistuese e rrugës.”