Kontrata RPEA Miratuar. Mesatarja Paga Rritja 2.9%. Asnjë ndryshim në periudha Parashkollë.

Kontrata RPEA Miratuar. Mesatarja Paga Rritja 2.9%. Asnjë ndryshim në periudha Parashkollë. thumbnail
Nga
Publikuar: Nëntor 13, 2018 @ 6:00 EST

Marrëveshja Negociata Kolektive trevjeçar mes Bordit të Roselle Park e arsimit (BOE) dhe Shoqata Arsimimi Park Roselle (RPEA) u miratua nga bordi i shkollës në takimin e tyre tetor me vetëm pesë e votimit bordit nëntë anëtarësh të Kontratës kolektive. Tre anëtarët e bordit shkollor – Kevin Cancino, Christopher Miller, dhe Sundjata Sekou mungonin nga takimi. anëtar One BOE, Joseph Signorello Jr, ka deklaruar se ai do të jetë abstenuan nga votimi për shkak të një konflikti interesi me gruan e tij të punës në distriktin shkollor.

Pagat në kontratë do të ketë një rritje mesatare të 2.9% më shumë se tre vjet me rritjen e të qënit 3.0% për 2018-19 Viti shkollor, 2.9% për 2019-20, and 2.8% për vitin e fundit të kontratës. Të gjitha ngre do të jenë retroaktive nga 1 korriku i këtij viti.

The 2.9% mesatare është një gjysmë për qind më shumë se rritja mesatare e 2.4% për 2015-2018 Marrëveshja RPEA dhe pothuajse një për qind të tërë mbi vjetor 2% rritet në 2012-2015 kontrata RPEA.

Ndryshime të tjera të rëndësishme përfshijnë:

 • Bashkë-paguajë ndryshuar nga një banesë $15 për planin POS dhe $10 për qasje të drejtpërdrejtë në një nivele bashkë-paguajë për të dy planeve
  • Office Co-Pay $15 PCP / $25 specialist
  • Nga Rrjetit Co-sigurimit – 70%
  • Dhoma e urgjencës Co-Pay – $100
  • Në rrjetin Hospital bashkë-paguajë – $200
  • Nga Rrjetit të zbritshëm – $200 Single / $500 familje
  • Nga Rrjetit maksimale nga xhepi – $4,000 Single / $10,000 Prescription Family – 20% Shitje me pakicë / $0 Porosi me postë
 • Të gjithë të punësuarit punësuar pas korrikut 1, 2018, automatikisht do të regjistrohen në Planin Mjekësore Omnia
 • Kurse për magjistruar apo MA + 30 duhet të merret në Këshillin e Akreditimit të Mësimdhënësve Përgatitja (“CAEP”) universitet i akredituar, kolegj, ose program. Seksioni që lejoi kurseve online është hequr.

Në maj të këtij viti, çështje të tjera janë rënë dakord në marrëveshje paraprake. Ata përfshinin heqjen e miratimit procesverbalet për seancat negociuese dhe heqjen e referencave të datave që nuk janë relevante. të vini re një mjeku për mungesat është ndryshuar nga një kërkesë te një mundësi shtesë dhe numri i ditëve u fshi. Marrëveshja paraprake hequr edhe dispozitë e cila i dha një shtesë $2 në paga për çdo paraprofessional që hiqet mbulimin e sigurimit.

Përkundër përpjekjeve të Bordit, një ndryshim në gjuhën e kontratës që do të ndikojnë në klasat e artit nuk mund të përfshihen në zgjidhjen e partisë” – Troy Gerten

Një pjesë e rëndësishme e kontratës e cila ishte pjesë e negociatave, por mbetet e pandryshuar mes protestat nga prindërit dhe bordi i shkollës kishte të bënte me periudhat prep ishte numri i periudhave të përgatitjes për mësuesit e shkollave fillore.

Aktualisht, the 2015-2018 Marrëveshja RPEA dhënë mësuesit e shkollave fillore me shtatë (7) Periudhat Prep gjatë javës së shkollës. Kontratat e mëparshme kishte pesë (5) periudhat Prep. Kjo shkaktoi një çështje në fillim të vitit shkollor, në tetor të 2017, kur prindërit iu afrua bordi i shkollës mërzitur në lidhje me ndryshimet në oraret e klasës e fëmijëve të tyre. Ky ndryshim ishte e lidhur me periudha të prep dhe rezultoi në kohë më pak mësimore për disa klasa, duke përfshirë muzikës dhe artit - një mesatare prej 10 minuta më pak. Çështja e periudhave prep u sollën përsëri kur bordi i shkollës njoftoi në gusht se kishte arritur një marrëveshje paraprake me RPEA (lidhje).

Ky Memorandum i fundit i Marrëveshjes kishte periudhat prep fillimisht të propozohet si katër (4) por pastaj u rrit përsëri në pesë (5). Still, çështja është marrë off tryezë.

Kur çështja erdhi për votim, anëtar i bordit shkollor Chad Hemenway, para se të votojnë për miratimin e kontratës, tha, “Unë jam një anëtar i ngatërruar i bordit, sepse gruaja ime është një mësues kështu që unë nuk mund të jetë në në bisedime dhe unë nuk kam qenë. Unë nuk mund të jetë i përfshirë në ndonjë nga detajet dhe unë nuk mund të shihni edhe marrëveshjen, por unë mund të votojë për marrëveshjen. Kjo nuk do të vënë në vend më të mirë – për të votuar në diçka që unë nuk e kam parë – por unë kam rekomandimin e komitetit të negociatave të bordit të cilit i ngarkuar me duke bërë pikërisht atë që ata kanë bërë, këtë punë të veçantë që veprojnë në emër të distriktit. Kështu që unë duhet të besoj, Unë nuk kam asnjë arsye për të mos besuar, që komisioni ka punuar në drejtim të rezultatit të mirë të mundshme këtu dhe kjo është e dobishme për qytetin si.”

Përveç kësaj, Anëtari BOE Troy Gerten lexuar nga një deklaratë të përgatitur trajtimin periudhat Prep dhe aspekte të tjera të negociatave. Ai deklaroi:

“në korrik 19, 2018, bordi dhe shoqata ka arritur një zgjidhje për 2018 përmes 2021 marrëveshje. Siç është rasti me ndonjë negociata, shlyerja përfaqëson një kompromis mes palëve. Asnjëra palë nuk ka marrë çdo gjë të dëshiruar. Marrëveshja kërkon miratimin e bordit dhe shoqata, jo vetëm komisionet e tyre përkatëse negociuese. Si negociatat përparuar, numrat e pagave dhe përfitimet shëndetësore shtyrë në ballë si përparësi kryesore për të dyja palët. Këto çështje kanë implikime të qarkut të gjerë për të bordit dhe të punësuarit dhe korrespondojnë më direkt në dollarë tatimpaguesit. Bordi ishte në gjendje për të marrë një zgjidhje të përbërë nga kursimeve të përfitimeve shëndetësore që mundësoi atë që të sigurojë rritjen e pagave për punonjësit që janë konkurruese në mesin e rretheve të krahasueshme.

Ndërsa çështja e ofertave klasës art në lidhje me kohën fillore përgatitjes është diskutuar në shumë raste, shoqata dhe bordi nuk ishin në gjendje për të negociuar një ndryshim në gjuhën ekzistuese të kontratës. Përkundër përpjekjeve të Bordit, një ndryshim në gjuhën e kontratës që do të ndikojnë në klasat e artit nuk mund të përfshihen në zgjidhjen e partisë. Bordi ka vlerësuar qëndrimin e saj në kohën e përgatitjes dhe [i saj] Marrëdhënia me klasat e artit deri në natën e fundit të negociatave. Kur aderimin vazhdoi në këtë post do të kishte rrezikuar të gjithë zgjidhje, Fatkeqësisht bordi ishte e nevojshme për të lëvizur larg nga klasa e saj Propozimi në lidhje artit për të siguruar që ajo të nderuar detyrën e tij fiduciare për tatimpaguesit e Roselle Park për të marrë një zgjidhje të arsyeshme.

Ne kohen e tashme, administrata po shqyrton orarin aktuale dhe detyrimet e tij kontraktuale për të përcaktuar nëse ka një tjetër zgjidhje për problemin. Administrata do të raportojë për gjetjet e saj në përfundim të shqyrtimit të saj. Me tutje, administrata do të vazhdojë të punojë me mësuesit për të siguruar arsim me cilësi të lartë dhe për të prodhuar të shkëlqyer, studentët i harmonishëm.”

Mr. Gerten shtuar, “Unë do të doja të falënderoj personalisht komitetin tim. Ajo është menduar të jetë një komision prej tre, por ajo përfundoi duke qenë një komitet prej dy, kështu që unë dua të ju falënderoj, Mateu, për të gjitha përpjekjet.”

Mr. Gerten ishte duke iu referuar largohet anëtar bordi i shkollës Kevin Cancino i cili u mungon nga takimet e shumta Boe dhe – me sa duket – nga seancat e negociatave, në bazë të z. Komenti Gerten-së.

Ai përfundoi duke thënë, “Dua të falënderoj Pedro dhe Sue. Jo shumë njerëz e kuptojnë se çfarë shkon në negociata midis, Çdo negociatat dhe një shumë e saj të diskutimeve profesionale nga të dyja anët e tabelës dhe një shumë përpjekje. Një shumë e mbrëmjeve janë dhënë nga dy shoqata dhe anëtarëve të bordit [who] janë në komision për të punuar nëpërmjet saj.”

Presidenti BOE Loren Harms shtuar, “Unë vetëm dua të falënderoj komitetin edhe për punën e tyre të vështirë, të dy palët, Unë ju falënderoj për të gjithë punën e madhe kështu që ne mund të lëvizin në dhe ende edukimit të fëmijëve tanë.”

Kontrata nuk është ratifikuar zyrtarisht, vetëm memorandum të marrëveshjes. Ky dokument ofron ndryshimet në kontratën e mëparshëm dhe të mbetet në vend deri Marrëveshjen kolektive – me ndryshimet e bëra në Memorandumin e Marrëveshjes përfshira – janë nënshkruar nga të dyja palët.

Një kopje e Memorandumit të Marrëveshjes, udhëzon pagave, dhe marrëveshjeve të mëparshme kolektive bisedime janë përfshirë më poshtë:


Download RPSD 2018-21 Memorandum i Marrëveshjes për RPEA Kontratës kolektive (nënshkruar)


Download RPSD 2018-21 Vit bazë Guides (nënshkruar)


Download RPSD 2018-21 Paga Guide rrjetet


Shkarko RPSD Boe & RPEA Marrëveshja kolektive Bargaining për 2015-2018


Shkarko RPSD Boe & RPEA Marrëveshja kolektive Bargaining për 2012-2015