Roselle Park e Purple Heart Monument

Roselle Park’s Purple Heart Monumentthumbnail
Nga
Publikuar: Dhjetor 30, 2018 @ 8:00 AM EST

Zemra Purple.

Kjo është një simbol i nderit të dhënë për një anëtar i Forcave të Armatosura të Shteteve të Bashkuara të Amerikës i cili ka qenë i plagosur, vrarë, ose ka vdekur pasi u plagos ndërsa shërbente në ndonjë kapacitet të shërbimeve të armatosura të Shteteve të Bashkuara.

Plagosur apo të vrarë.

Ditë-për-ditë jetën e atyre që mbijetuan plagët e tyre në shërbim të vendit të tyre nuk është e lehtë. Still, në Roselle Park ka mënyra bashkësia e një qyteti një-sheshin-milje e bën atë që mundet për të njohur ata që janë dhënë Zemra Purple.

Një ligj u miratua që ofrohet pa hapësira të caktuara parkimi në të gjithë njësisë bashkiake për përfituesit Zemra Purple dhe veteranët luftarake-plagosur (lidhje).

Përveç kësaj, një monument Purple Heart qëndron në bazë të Memorial Bibliotekës së Veteranëve Roselle Park. Instaluar në Ditën e Kushtetutës (September 17th) dhe zbuloi në Ditën e Veteranëve (November 11th), Memoriali u dhurua dhe ngritur nga Kapitullin #28 i Union County Kapitullin e Urdhrit Ushtarak të Zemrës Purple. Kjo është bërë nga granit gur të kuq. Ai ka thënë se kur bie shi, guri i jep pamjen se ajo është gjakderdhje nga ujë të rrjedhshëm. Në vijim është gdhendur në gur përgjatë anën e një kopje të dhënies së Purple Heart:

“guri im është i kuq
për gjakun që derdhin.
Medalja unë dëshmoj
është rruga e vendit tim për të treguar se ata kujdesen.
Nëse do të mund të shihet nga të gjithë njerëzimin
ndoshta paqja do të vijë në jetën time.”

Zemra Purple është projektuar pas distinktiv gjeneralit George Washingtonit e Meritave Ushtarake e cila është themeluar në 1782 dhënë gjatë Revolucionit Amerikan për të njohur trimërinë në shërbim. Simbol i Meritave Ushtarake u dha vetëm për tre ushtarë Luftës Revolucionare.

Sot, është llogaritur se mund të ketë pasur 1.8 milion Hearts Purple dhënë.

Vizitorët mund të shkojnë bazë turne Memorial Library Roselle Park Veteranëve dhe për të vizituar monumentin Purple Heart bashku me stanchions që njohin degët e Forcave të Armatosura të Amerikës në 404 Gështenjë Rruga.