POW Roselle Park e / MPB Tabela: Një tavolinë të vogël Set Për një

POW Roselle Park e / MPB Tabela: A Small Table Set For Onethumbnail
Nga
Publikuar: Dhjetor 30, 2018 @ 12:00 EST

Kjo është pak gjëra që kanë rëndësi më, të tilla si një gjest të vogël të një tavolinë të vogël në një dhomë të vogël në një bibliotekë të vogël në një qytet të vogël.

Natyra e njeriut na tërheq vëmendjen që të tregon të mëdha dhe duartrokitje, duke evokuar momentet; ato momente që festojnë arritjet apo arritjet apo fitore. Ne mendojmë se në marrjen pjesë në këto ceremoni ne po nderojmë një pjesë të diçkaje që na i ngre përpjetë. përshëndet tilla janë mbajtur në grupe – ndoshta për të na bën të ndjehen si ne nuk jemi vetëm.

Pastaj ka ato gjëra të vogla që janë bërë për të nderuar të tjerët dhe ndoshta bëjë ata të ndjehen se ata nuk janë vetëm.

Në pranuar një donacion nga Karl Hokanson dhe Michael Connelly – të dyja të cilët janë anëtarë aktualë të trupit qeverisës Roselle Parkut si dhe veteranët – Memorial Biblioteka Roselle Park Veteranëve ka bërë që.

Për ata që vizitojnë bibliotekën dhe të kalojë nëpër holl, ata mund të vini re një tavolinë të vogël me një mjedis të thjeshtë në të majtë. Kjo është një variant i asaj që është e njohur si POW / MPB Tabela. Ajo është atje për të kujtuar dhe nderuar të burgosurve amerikanë të luftës (POW) dhe ato ushtarakët dhe gratë mungojnë në veprim (MIA). Edhe pse të vendosur për një, ajo ishte vendosur për të kujtuar të gjithë të burgosurit ushtarakë amerikanë të luftës dhe atyre të humbur në veprim.

Një kornizë e vogël përshkruan vendosjen dhe simbolizmin.

  • Tabela është e vogël, simbolizon brishtësinë e një burgosuri, vetëm kundër suppressors tij ose të saj.
  • Mësallë është e bardhë, simbol i pastërtisë së synimet e tyre për t'iu përgjigjur thirrjes së Amerikës ndaj armëve.
  • U rrit e vetme në një vazo nënkupton gjakun që ata mund të kenë derdhur në sakrificë për të siguruar lirinë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Trëndafili gjithashtu është atje për të kujtuar të gjithë të familjes dhe miqtë e atyre ushtarakëve dhe grave të kapur apo të zhdukur që presin kthimin e tyre.
  • Fjongo të kuqe në vazo përfaqëson vendosmërinë palëkundur për një kontabilitetit të duhur të këtyre ushtarakëve dhe grave që nuk janë në mesin tonë.
  • Një fetë e limon në një pjatë është atje për të kujtuar të gjithë e fatin e hidhur të atyre kapur apo të humbur në shërbim të vendit tonë.
  • Salt lara në pjatë është simbolike nga lotët panumërta rënë të familjeve që presin.
  • Një xhami është kthyer me kokë poshtë që ato të kapur apo të zhdukur nuk do të jetë në gjendje për të dolli.
  • Një qiri është në tryezë për të përfaqësuar një dritë shprese që jeton në të gjitha zemrat tona për të ndriçuar shtëpinë e tyre mënyrë, larg nga robëruesit e tyre, me krahët hapur e një kombi mirënjohës.
  • Flamuri amerikan na kujton se shumë nga ata kapur apo të humbur në veprim nuk mund të kthehet dhe të ketë paguar sakrificën e fundit për vendin tonë dhe ne.
  • Karrige mbetet bosh, sepse ato ushtarakët dhe gratë nuk janë atje.

Ne si shoqëri – for the most part – shih POW / MIA, pa të vërtetë duke menduar për shkatërrimin prapa këtyre akronimeve. Është me vend që një kujtim i tillë i fuqishëm është në një bibliotekë të vogël pjesërisht të quajtur pas veteranëve në një qytet të vogël në Amerikë.

Është një moment të shkurtër për të nderuar dhe për të kujtuar ata që luftuan për vendin tonë dhe u kapën ose u humbur në çfarëdo grimë e tokës u kthye në një fushëbetejë dhe nuk mbulohen – nga Lufta Revolucionare me luftën në Afganistan.

Biblioteka Memorial Roselle Park Veteranëve është vendosur në 404 Gështenjë Rruga.