Popullsia Roselle Park e në rrugën drejt saj 14,000+

Roselle Park’s Population On Its Way To 14,000+thumbnail
Nga
Publikuar: Nëntor 25, 2018 @ 4:00 EST

Si Roselle Park mbyllet në vitin e tij të 117-të ekzistencës, Hulumtimi për një tjetër artikull i dha disa informata themelore mbi popullin aktuale të njësisë bashkiake. Popullsia e njësisë bashkiake – i cili ka filluar me numërimin e parë zyrtare të 2,236 njerëz në vitin 1905 – është rritur gjatë 11 dekada dhe është në rrugën e saj për të qenë 14,000.

Numri i banorëve u rrit në mënyrë të qëndrueshme – duke arritur 10,000 në mesin e viteve 1940 – dhe kishte popullsinë më të lartë ndonjëherë të 14,277, sipas 1970 regjistrimi.

Që atëherë popullsia nuk është kthyer në 14,000 por në 2017, të dhënat më të fundit të ofruara nga Zyra e Regjistrimit është vetëm 3% nën 1970 numri i regjistrimit. Popullsia e parashikuar vitin e kaluar ishte 13,821 dhe vetëm 456 më pak se numrin më të madh të banorëve ndonjëherë në bashkinë.

Nëse dikush do të marrë në konsideratë kompleksi miratuar tashmë apartament të Meridia Në Westfield të 212 njësi banimi nga Capodagli Property Kompani (CPC), Një zhvillim tjetër i propozuar nga KPP-së në ish-pronë e Sullivan e 380 njësi banimi, dhe e propozuar 218 kompleks banimi njësi nga Fernmoor Homes në vendin e vjetër Romerovski, që do të – në shumë minimale – rritjen e popullsisë së njësisë bashkiake duke 810. Duke shtuar një raport prej 1.5 për secilën prej këtyre njësive do të sjellë popullatën e bashkisë 1.25-sheshin-milje në mbi 15,000.

Shkurtimisht, nëse të gjitha tre zhvillime të mëdha të banimit janë miratuar siç është propozuar, që do të thotë një vlerësuar 6% to 9% rritje në popullsinë Roselle Parkut.

vit
Population
Change (%)
1901
1,000
1905
2,236
123.6%
1910
3,138
40.3%
1915
4,327
37.9%
1920
5,438
25.7%
1930
8,969
64.9%
1940
9,661
7.7%
1950
11,537
19.4%
1960
12,546
8.7%
1970
14,277
13.8%
1980
13,377
-6.3%
1981
13,339
-0.3%
1982
13,357
0.1%
1983
13,319
-0.3%
1984
13,309
-0.1%
1985
13,263
-0.3%
1986
13,377
0.9%
1987
13,022
-2.7%
1988
12,961
-0.5%
1989
12,875
-0.7%
1990
12,805
-0.5%
1991
12,805
0.0%
1992
12,730
-0.6%
1993
12,746
0.1%
1994
12,907
1.3%
1995
12,737
-1.3%
1996
12,731
0.0%
1997
12,762
0.2%
1998
12,771
0.1%
1999
12,745
-0.2%
2000
13,281
4.2%
2001
13,289
0.1%
2002
13,388
0.7%
2003
13,310
-0.6%
2004
13,081
-1.7%
2005
13,189
0.8%
2006
13,124
-0.5%
2007
12,879
-1.9%
2008
12,802
-0.6%
2009
12,859
0.4%
2010
13,297
3.4%
2011
13,372
0.6%
2012
13,512
1.0%
2013
13,525
0.1%
2014
13,595
0.5%
2015
13,670
0.6%
2016
13,638
-0.2%
2017
13,821
1.3%