Parent kërkon Boe Rreth Klubeve, Bursat, Dhe klasat AP

Parent kërkon Boe Rreth Klubeve, Bursat, And AP Classesthumbnail
Nga
Publikuar: Nëntor 14, 2018 @ 6:00 EST

Parent Karen Donnelly drejtuar Bordit të Arsimit (BOE) në mbledhjen e bordit të shkollës nëntorit 6 në lidhje me humbjen e kor rrethit dhe aktivitete të tjera jashtëmësimore – përfshirë shah – për shkak të mungesës së bursave.

“Kjo më bën një tronditje të vogël. Unë e di se ky është një vit i madh kontratë për të gjithë mësuesit,” tha zonja. Donnelly gjatë komente publike pjesë të takimit, “Më lejoni vetëm të parathënie këtë – ju jeni aq shumë me fat që të ketë stafin që ju bëni. Ka kaq shumë të stafit që kaq shumë jashtëshkollore për studentët tanë që nuk janë duke u paguar. Një prej tyre është kor qarkut. Kështu që nuk ka asnjë pagë për kor rrethit, [ajo] tani është jo-ekzistente këtë vit që thyen zemrën time.”

Ms. Donnelly shtoi se kori burrave dhe grave ishte ndikuar edhe, me një prej tyre duke u tretur dhe tjetri pasi provat e saj të reduktuar nga dy prova në një herë në javë.

“Unë gjithashtu mësuar në shkollën e mesme ne kemi 26 studentë që janë të interesuar të ketë një klub shahu,” prindi ka vazhduar, “por ne nuk kemi pagë për të paguar dikë për të drejtuar klubin e shahut në shkollën e mesme. Kjo më bën shumë e trishtuar.”

Ms. Donnelly vërejti, “atje [janë] disa bursa në këtu e shkollës së mesme që me të vërtetë duhet të shikohen sërish. Tani që unë kam një zyrtar i lartë në shkollën e mesme e kam parë varganin mbi dhe sa orë janë shkaktuar në secilin dhe çdo veprimtari ekstrakurrikulare. Ajo nuk shtoni deri. Ajo thjesht nuk shtoni deri.”

Në një bisedë follow-up, Ms. Donnelly shpjegoi se ajo kishte vënë re se disa bursa janë për një takim klubit dikur-një-mujore kundrejt një ansambël të muzikës që plotëson dy herë në javë me të njëjtën pagë.

“Dhe pastaj ju keni kaq shumë staf që nuk janë duke u paguar për atë që ata po bëjnë për studentët tanë,” prindi ka vazhduar në takimin BOE, “atje [janë] kaq shumë të mrekullueshme, Programet e mrekullueshme që të merrni të përfshirë studentët tanë. Dhe kjo është vetëm ajo që unë e di . . . Unë nuk e di për ndonjë nga klubet e tjera dhe unë jam i sigurt se ka kaq shumë më tepër që të shkojnë pa u vënë re, por unë me të vërtetë jam këtu avokimin numër një për departamentin e muzikës, sepse ajo është me të vërtetë një turp dhe numri dy ju jeni do të përfundojë up djegur nga mësuesit e tu në pikën ku programet janë duke u tretur si rrethit kor, sepse ne nuk jeni duke paguar atyre një pagë. Pra, çfarë mund të bëjmë për këtë?”

School Superintendent Pedro Garrido përgjigjur, “Znj Donnelly, ju falënderoj për sjelljen e tyre në vëmendjen time megjithatë këto janë lloje të negociueshme të aktiviteteve jashtëshkollore që kanë nevojë për të shkuar në bashkimin. mësuesit individuale mund të shkruani një propozim dhe ata janë negociuar me bordin kur negociatat vijnë rreth.”

Ms. Donnelly pyeti, “Pra, çfarë është ndodh? Mësuesit duhet të merrni bashkimin përfshirë? Çfarë do të jetë protokolli në qoftë se dikush do të fillojë një klub shahu në shkollën e mesme?”

“Ata mund të shkruani një propozim,” u përgjigj mbikëqyrës shkollor.

Ms. Donnelly pastaj të kërkuar për të ju pyes për një çështje tjetër, por afati kohor tre-minuta për publikun për të komentuar ishte deri. Presidenti BOE Loren Harms njoftuar banor, “Më vjen keq, koha juaj është e lart.”

Mr. Garrido deklaroi se ajo mund të arrijë tek ai për më shumë informacion.

Ms. Donnelly vazhduar, “Cilat janë planet tuaja për mësuesi i Statistikave AP të jetë…”

“Ms. Donnelly, Më vjen keq, koha juaj është e lart. Ju kishte tre minuta. Më vjen keq,” përsëritet Mr. Harms.

“Vërtet?”

“Po.”

“Keshtu qe [janë] katër njerëz këtu dhe unë nuk mund të kërkoni një pyetje tjetër?”, prindi e pyeti.

“Ju kishte tre minuta dhe koha juaj është e lart.”

“Okay,” Ms. Donnelly deklaruar por vazhdoi, “Mësuesi i statistikave AP është lënë dhe unë me të vërtetë do të duan një [resolution] për këtë shkak me sa duket…”

“Ju mund të telefononi mbikëqyrës,” përsëriti z. Harms.

“Mirë, me sa duket ata do të zëvendësojë atë me një program kompjuterik. Unë me të vërtetë do të doja një përgjigje për këtë,” ajo tha. Pas një shkëmbimi të shkurtër e cila përfshinte z. Magiera folur nga publiku, Ms. Donnelly u kthye në vendin e saj, retorting, “Dhe ju pyes veten pse njerëzit nuk vijnë dhe të flasin. Pse ka [janë] gjashtë vetë këtu. E pabesueshme.”

“Ne kemi rregulla dhe ndjekim ato,” përfundoi z. Harms.

Mr. Harms i referohej politikës bordit që në mënyrë eksplicite kufizon komente nga publiku për tre minuta. Ka raste kur një drejtues mund të kërkojë një zgjatje të kohës për të përfunduar një pyetje ose një deklaratë. Edhe pse ky udhëzues ka qenë i respektuar, kur z. Harms ka qenë e pranishme, një takim BOE në prill të këtij viti lejohet një anëtar i audiencës për të folur nga ana e tij gjatë një prezantimi për ekipin Varsity mundje. Ky takim u drejtuar nga Zëvendës Presidenti BOE Christopher Miller.

Lidhur me shqetësimet e saj me mësuesin avancuar vendosje, Ms. Donnelly kalojë që ajo e quajti z. Garrido në mëngjes dhe ai i tha asaj se qarkut reklamohen për pozitën, por që mësuesit të matematikës janë të vështirë për të ardhur nga. She commented, “Unë jam shumë i shqetësuar pasi kjo është një klasë nivel kolegj dhe studentët mund të fitojnë kredi kolegj, nëse ata kalojnë provimin në muajin maj dhe në qoftë se ata nuk do të gjejnë një mësues ata do të kenë një program kompjuterik për të mësuar ato. Unë kam përjetuar Rosetta Stone në vend të francezëve 4 mësues vitin e kaluar dhe kjo nuk ishte e suksesshme. Ky është shqetësimi im këtë vit.”