Urdhëresë 2465 Ngre taksat për leje; Heq dorë nga ato për Kishave.

Urdhëresë 2465 Ngre taksat për leje; Waives Them For Churches.thumbnail
Nga
Publikuar: Korrik 21, 2016 @ 8:04 AM EST

Urdhëresë 2465 do të jetë në rritje taksat për leje për një gamë të gjerë të punimeve të ndërtimit të lidhura. Të ngushtë të 3,000 ligji fjala zgjeron atë që kërkon një leje dhe shoqërues tarifë, duke rritur sasinë dollarësh për ata që tashmë në librat. Ordinanca u prezantua më 16 qershor dhe është e vendosur për të votohet sonte dhe të miratuar në ligj.

Akuzat do të zbatohet për ndërtimet e reja, Futjet, rinovimet, alterations, riparime, komente plan, shembje, mbulim, mur anësor, Shenjat, Certifikata e occupancies (C.O.), rindërtim, asbest zvogëlimin, Pishina, pakësim të çojë, tanket e magazinimit, pajisje hidraulike, kaldaja, furrat, zëvendësimet furre ajrit të nxehtë, AC njësi kondensator zëvendësimet, ngrohje të ujit të nxehtë, subcode elektrike, detektorë tymi, intercoms, alarme hajdut, transformatorët, gjeneratorë, pajisjet diellore, sprinklers, incinerators, dhe instalimin e tanke. Një listë e plotë është në dispozicion më poshtë në një kopje të normave të plotë.

Tarifat e ndërtimit të ndihmuar të sjellë të ardhura në bashkinë. Në vitet e fundit, këto tarifa kanë qenë në $140,000 shkojnë edhe pse ata janë të buxhetuara për të sjellë të ardhura prej vetëm $65,500. Me Meridia parashikuar në vetëm zhvillimin Westfield, ato tarifat e ndërtimit do të – teorikisht – të pakësuar barrën e tatimit në pronë për pronarët e shtëpive.

Fillimisht më 19 maj, kur urdhëresë u prezantua si Urdhëresa 2462, Këshilltare-At-Large Charlene Storey deklaruar, “Unë mendoj se shumë nga këto rritje janë me të vërtetë shumë të, shumë e lartë.”

“Këto [Tarifat] janë të tepruar.” – këshilltar Shipley

Ajo më tej ka deklaruar se ajo hulumtuar tarifat ngjashme në Bashkimin Township dhe Kenilworth dhe gjeti, “Disa nga këto janë në mënyrë dramatike më të lartë nga ajo që kemi pasur në të kaluarën që unë thjesht nuk e kuptojnë ata . . . Çfarë dreq jemi duke $250 për të bërë? Unë nuk e bëni atë. Ju shkoni me këtë, njëri pas tjetrit, ju shihni një ndryshim të madh. Unë mendoj se këto tarifa janë shumë shumë të larta.”

Fifth Ward Këshilltar Thomas 'Thos’ Shipley ishte në marrëveshje, duke deklaruar, “Këto janë të tepruar.”

Ai gjithashtu kishte një çështje me përjashtimin e kishave nga paguar taksat për leje. Ai tha se, “Unë thjesht nuk mund të shoh duke i kërkuar njerëzve që të përshkruajnë për përjashtimin e një organizatë që ju nuk mund të përkasin, ose të jetë pjesë e. Edhe pse unë jam një kalimtar kishë unë nuk mendoj se është një ide e mirë.”

Kur Kryetari Carl Hokanson pyetur për Bordin e Arsimit, i cili është përjashtuar nga pagesa e taksës për leje, Këshilltare Storey përgjigj, “Që shton vlerën e shtëpisë tuaj.”

First Ward Eugene Meola zhvendos në tryezë për zgjidhjen e.

Më 16 qershor, rregulli u ri-prezantua si Urdhëresa 2465. Në atë kohë as këshilltar Storey as këshilltar Shipley shprehur ndonjë shqetësim me tarifat, por Këshilltare Storey lëvizur për të ndryshuar ligjin për të hequr heqjen e shtëpive të adhurimit nga faturës.

seksioni, 6(c), përjashton taksat për leje për shtëpitë e adhurimit në kuadër të njësisë bashkiake, kur ata vetë e tokës dhe përmirësimet ku ata kryejnë shërbime.

Unë do të thoja se nëse kjo është e kaluar ne do të përballet me çështje gjyqësore të jetë e mundur.” – Këshilltare Charlene Storey

Një votim u quajt dhe councilmembers Meola, Shipley, dhe Storey votoi për të hequr heqjes dorë, ndërsa këshilltarë Elmarassy, Kelly, dhe Petrosky votoi për të mbajtur urdhëresë siç ishte shkruar, duke e lënë dokument i heqjes dorë në vend. Kryetari Hokanson do të votojnë për të thyer kravatë por Këshilltare Storey referuar Grabowsky vs. Montclair, një vendim gjykate që la në fuqi që një anëtar i organit drejtues duhet të heqin dorë nga votimi për një çështje ku ai zyrtar i zgjedhur ka mbajtur një pozitë udhëheqëse në një organizatë e cila është duke u votuar për shkak se ajo ishte një konflikt interesi. Në këtë rast në Roselle Park, Këshilltare Storey ka deklaruar se kryetari i bashkisë ishte një administrues i besuar i Knights of Columbus, një organizatë fetare në lidhje me kishën, dhe se kryetari i bashkisë duhet të tërhiqet vetë. Borough Prokurori Richard Huxford deklaruar se edhe nëse kryetari nuk votuan, nuk do të ketë vota të mjaftueshme për të përbëjnë një shumicë për të ndryshuar ligjin.

Këshilltare pastaj tha se ajo foli me një avokat me emrin Ian Smith në lidhje me problemin potencial Kushtetuese. Ajo shtoi, “Ai ka këshilluar mua se kjo është e qartë antikushtetuese. Kjo nuk është edhe një pyetje. Unë do të thoja se nëse kjo është e kaluar ne do të përballet me çështje gjyqësore të jetë e mundur.”

Kryetari Hokanson përgjigj direkt në Këshilltare, “E dija që po shkonin për të bërë këtë!”

“Unë jam i kënaqur që ju e dinte atë, sepse unë e mbështes Kushtetuta,” përgjigj Këshilltare Storey.

Kryetari vazhdoi duke thënë se ai foli me kryetarët e komunave të tjera dhe shtoi, duke iu referuar mospagimi i taksave për leje të shtëpive të adhurimit, “Ka më shumë se 200 Qytetet që përjashtohen [to] lejojnë atë.”

Roselle Park Lajme hulumtuar komunitetet përreth dhe gjeti se askush pasur ndonjë përjashtim të tillë në lidhje me shtëpitë e adhurimit në librat e tyre. Kryetari i bashkisë edhe referuar Rich Belluscio, Zyrtari i zonimit të bashkisë, i cili është edhe zyrtar ndërtimi Cranford-së, në lidhje me përjashtimin.

Ai më tha se ai nuk e ka këtë në Cranford as nuk do të ketë atë në Cranford, por ju doni atë këtu në Roselle Park kështu që ai refuzoi për të hequr atë.” – Këshilltar Eugene Meola

Kjo është kur këshilltar Meola tha, “I foli z. Belluscio. Ideja e të pasurit këtë në me tarifat e tjera shqetësuar z. Belluscio por ai ishte i pafuqishëm për të bërë diçka. Ai më tha se ai nuk e ka këtë në Cranford as nuk do të ketë atë në Cranford, por ju doni atë këtu në Roselle Park kështu që ai refuzoi për të hequr atë. Ai ishte shumë i frikësuar në lidhje me këtë. Ai nuk e ka atë në Cranford . . . Kjo është një gjë e mirë në qoftë se ju doni atë, por ajo nuk duhet të jetë me këto gjëra të tjera. Ajo duhet të jetë në këmbë më vete.”

Kryetari i komunës më pas bëri thirrje për votim. Votat pasqyruar e mëparshëm thirrje amendamenti roll dhe përfundoi me votim kryetari për të thyer kravatë. Ai votoi 'po’ për të futur urdhëresë. Këshilltare Storey deklaruar se ajo donte atë në procesverbal se kryetari i bashkisë duhet të kishte recused veten për shkak të konfliktit të interesit.

Në arritur tek Ian Smith, i cili është një avokat për Amerikanët e Bashkuar për ndarjen e kishës nga shteti (lidhje), ai deklaroi se çështja Kushtetutshmëria e heqjes dorë ishte se ajo duhet të zbatohet për të gjithë jo-fitime jo aq sa për të treguar preferencën për njërën mbi tjetrën. Ai shpjegoi, “Kjo është antikushtetuese për qeverinë për të siguruar përfitime të veçanta për grupet fetare që askush tjetër merr.”

Kur u pyetën nëse ajo do të jetë një problem apo antikushtetues, nëse rregulli i kishte përjashtuar të gjithë jo-fitimet nga tarifat e ndërtimit, Mr. Smith u përgjigj, “Nuk [but] mënyra rregulli është shkruar tani unë mendoj se është jokushtetuese, sepse ajo në mënyrë specifike i jep një përfitim për shtëpitë e adhurimit që askush tjetër merr.”

Kryetari i ardhshëm & Mbledhja e Këshillit është sonte, 21 korrik, në 7 mëngjesit. në dhomën e këshillit në Kompleksin Komunal Roselle park, vendosur në 110 Lindje Westfield Avenue.

Një kopje e normave është në dispozicion më poshtë për shqyrtim:

Download File (PDF)