Bashkia shtyn lëshimin e dokumentit për shkak të kufizim Zbulimi

Municipality Delays Release Of Document Due To Limitation On Disclosurethumbnail
Nga
Publikuar: Gusht 18, 2016 @ 4:00 EST

In June of this year, Roselle Park Lajme arritur një marrëveshje me Borough e Roselle Park për të shkarkojë një rast të sjella nga gazeta të ketë komuna të nxjerrë një dokument të kërkuar nga gazeta përmes një kërkese Opra. Pas më shumë se një muaj, finalizimi i marrëveshjes është duke u mbajtur për shkak se avokatët e komunës kanë propozuar klauzola jo-dhënien e informacioneve shpjeguese, e cila do të ishte kundërproduktive me qëllimin për të pasur dokumente të tilla në dispozicion për të mirën e publikut. Këto jo-zbulimi ose jo-turpin klauzola do të shkelë mbi lirinë e shtypit dhe të kufizojë gazetën nga raportimi në vetë dokumentin.

Roselle Park Lajme paraqitur një kërkesë Akti Records hapur publikisht – i njohur gjithashtu si një kërkesë Opra – në shkurt të këtij viti thjesht kërkuar një kopje të rezolutës lidhur me emërimin e një prokurori komunal për 2016 (lidhje me nenin). Kjo rezolutë u zhvendos nga First Ward këshilltar Eugene Meola në shkurt 4, 2016 Më i lartë & Takimi i Këshillit të. Këshilltar Meola lexuar nga rezoluta e përgatitur që është parë duke u dhënë atij nga referenti Borough para takimit. Pas diskutimeve në podium, mocioni është tërhequr nga këshilltar.

Përgjigja zyrtare nga Clerk Borough kërkesës Opra të gazetës, ishte si më poshtë:

Në përgjigje të kërkesës suaj për “Një kopje e vendimit në lidhje me emërimin e një prokurori komunal i bëri shenjë të enjten në, Shkurt 4, 2016 Më i lartë & Këshilli Takimi i rregullt,” asnjë dokument i tillë ekziston.

Kjo përgjigje është dhënë për herë të dytë, kur gazeta ka deklaruar se do të ishte detyrë e Clerk Borough për të siguruar dokumentin i cili ishte i njohur të ekzistojnë. Të dhënat është përgatitur nga referenti Borough në rrjedhën normale të biznesit të komunës. Referenti Borough gjithashtu në mënyrë rutinore ofron projekt-rezoluta të tilla me axhendat e takimeve komunale publikuara në internet.

Aktualisht, çështja e vetme e mbetur në mes të gazetës dhe e komunës është nëse ne do të bien dakord për ndonjë kufizim për të diskutuar zgjidhje apo padi në të ardhmen.

Deri më sot, gjashtë muaj pasi u pyet nëse një prokuror komunal do të emërohet zyrtarisht që nga prokurori tanishme është një mbeturinë nga 2015, organi qeverisës ka ende për të caktojë një prokuror komunal dhe ka tatimpaguesve kosto $15,000 më shumë se në vitet e mëparshme, pa shpjegim pasi që ka një ofertë nga Borough Prokurorit për të kryer detyrat e prokurorit komunal për asnjë tarifë.