Në vitin e Zotit tonë 2018: Viti në Rishikimi

Në vitin e Zotit tonë 2018: Year In Reviewthumbnail
Nga
Publikuar: Dhjetor 31, 2018 @ 5:57 EST

Për herë të fundit, Kjo është një përmbledhje e ngjarjeve dhe njerëzve në Roselle Park që ndihmuan formën vitin 117 bashkinë për të ekzistencës në 2018. Të dy i njohur dhe ndoshta i panjohur, këtu ne do të shkojmë:

 

10. Merrni fazën & Luaj Yer Guitar
Në solsticin veror të këtij viti, Roselle Park për herë të parë mori në skenë, si pjesë e ngjarjes në mbarë botën Bëni Day Muzikë. me vite – nganjëherë dekada – e praktikës përkushtimit mastering instrumentet e tyre dhe duke luajtur në frontin e audiencave të gjalla, muzikantë mblodhi dhe ndau dashurinë e tyre të muzikës me kalimtarët dhe banorët në komunë.

Disa javë më parë thirrjen kishte dalë për muzikantët e të gjitha niveleve të aftësisë për të nënshkruar. grupet profesionale, compositori realizohet, dhe artistëve up-dhe-vjen të gjithë e paraqitura rinis e tyre muzikore. Një listë mbresëlënëse e aplikantëve mori në skenë.

Mes tyre ishte Rob Domanski. Ai e do muzikë.

Në moshën e teknologjisë, ku një shumë është në disponim nëpërmjet një kompjuter ose tabletë ose ekran të telefonit, Rob mësoi vetë mosha-e vjetër zejtari të luajnë kitarë vetëm nëpërmjet videove YouTube. Dite pas dite ai shikonte dhe praktikuar.

Pastaj erdhi mundësinë për të luajtur në frontin e njerëzve, kur dëgjoi për të bërë muzikë Dita. Ai pa një shans për të luajtur në frontin e një audience. frikësues? Pak, por ai ende vazhdonte të luajtur.

Ai shkoi dhe e bëri atë.

Ai nuk e tregoni veten "Unë mund ta bëjë këtë vitin e ardhshëm’ apo të presë deri sa ai mori atë të përsosur. Ai e mori atë bërë.

Ashtu si make Roselle Parkut Dita Muzikë. Qyteti i vogël në New Jersey panë mundësinë për t'u bashkuar me një ngjarje të gjithë botën dhe e mori atë. Marrë fjalën jashtë, të njerëzve të përfshirë, dhe të bëjë atë.

Dhe kjo është me të vërtetë ajo që ka rëndësi – për të bërë pikërisht diçka, shohin mundësi dhe të marrë atë.

mbani praktikuar, Vazhdo të luash, dhe për të mbajtur duke bërë atë.

 

9. Më në fund, Mjaft me kar (Shpresojmë)
Në maj të këtij viti, Zgjidhje 156-18 i dha fund një sekret shumë pak të njohur në mesin e anëtarëve të organit drejtues – një Paycheck e madhe për të marrë pjesë çdo gjë nga askush deri në dhjetë (10) Takimet në vit. Deri atëherë, çdo anëtar i kryetarit & Këshilli i cili do të emërohet si përfaqësues të bashkisë ndaj takimin e përbashkët të Essex & Union Njësitë (JMEUC) është paguar gjatë $6,000 një vit edhe në qoftë se ata nuk marrin pjesë në asnjë nga dikur-një-muaj mbledhjet e autoritetit të ujërave të zeza të. Si një nga një bord 11-anëtarësh, JMEUC u takuan për të votuar si të shpenzojnë tatimpaguesit’ dollarë në komunat’ sistemet e kanalizimeve – në thelb kar. Kjo nuk ishte e ndryshme se ajo që është bërë në bordet e tjera të councilmembers të marrin pjesë në, por kjo u paguar më shumë se paga vjetore e një gjysmë councilmember-së. Dhe për një numër vitesh, gjatë administrimit të atëhershëm Kryebashkiakut Jozef DeIorio-së, ato councilmembers emëruar ndodhur vetëm për të konkurrojnë për zgjedhjet. Flasim ishte se paratë ishte në thelb një fond llucë fushatë.

Së treti Ward Këshilltar William Fahoury, emëruar këtij viti, dhuroi pagën e tij JMEUC të bamirësive Roselle Park.

Pastaj erdhi Rezolutën 156-18. Ajo hequr përgjithmonë pagën nga emëruar dhe në vend të aplikuar shumën pagë ekuivalente me 11 muaj si një kredi për vlerësim Roselle Parkut, të cilat ai paguan për të JMEUC.So, duke filluar këtë vit, në vend që rreth $6,400 shkojnë drejt një fond të fushatës zgjedhore ose përdorim tjetër personal nga një zyrtar i zgjedhur, ajo u kthye për banorët e njësisë bashkiake.

E vetmja mënyrë që mund të kthehen në mënyrën se si gjërat ishin do të kërkonte një shfuqizimin e asaj rezolute.

Tatimpaguesit Roselle Park duhet të mbajnë të vetëdijshëm se një gjë e tillë nuk ndodh, sepse kjo do të thotë se një organ qeverisës vendosi se kujdesej më shumë për veten e tyre më shumë se njerëzit që ata përfaqësojnë.

 

8. Tingulli i heshtjes
Amendamenti i Parë: e drejta e popullit në mënyrë paqësore për të mbledhur.

Në mëngjesin e 14 mars, një grup i rreth 100 nxënësit e shkollave të mesme së bashku me mësuesit dhe administratorët e bëri vetëm se. Ata morën pjesë në një grevë mbarëkombëtare për të kujtuar 17 studentë dhe anëtarë të fakultetit të cilët u qëlluan dhe vranë një muaj më parë në Shkollën e Lartë Marjory Stoneman Douglas në Parkland, Florida.

Në 10 o'clock në mëngjes, grupi qëndroi në heshtje, si emrat e të 17 Viktimat janë lexuar çdo 60 sekonda nga gjashtë organizatorët femra studentëve të ngjarjes.

Pas 17 momentet e heshtjes, studentët në heshtje kthye në ndërtimin dhe klasat e tyre.

Ndër accolades dhe kritika, anëtarët e organit studentor mori kohë për të ushtruar jo vetëm të drejtat e tyre të parë Amendamentit, por për t'i bërë nderimet e tyre për studentët e tjerë të shkollave të mesme, të cilët u vranë në një tjetër shtënat masive.

 

7. Victory M
Edhe pse kjo ka ndodhur gjatë muajit të parë të 2018, kjo hyrja në historitë e viteve ishte e gjatë 80 vjet duke e bërë. Ekipi Roselle Park High School mundje arritur saj 1,000 dual takohen Win.

Për të vënë sa e rëndësishme një arritje që është në kontekst, vetëm tre shkolla të tjera të larta kanë qenë ndonjëherë të njohura për ka bërë që në historinë amerikane. Se mesataret një të fitojë një muaj që 1936 kur RPHS përfshirë mundje në programin e saj sportiv. Tetë trajnerë gjatë gjithë historisë trajnuar dhe udhëhequr RPHS grapplers e programit.

Më 19 janar, të Roselle Park Panthers përballur Raiders Scotch Plains në një takohen që është dashur fillimisht të zhvillohet në Uiski Plains-Fanwood High School. Në një shfaqje të nderuar e korrektësi, Raiders vendosur Panthers për të lejuar një at-the-të mundshme 1000 të fitojë në shtëpi.

Vendimet e mëdha, 3-Vendimet pikë, fiton Fall, dhe një pin ishin pjesë e fitores që në mbrëmje të.

Pas takohen ishte mbi, qëndron zbrazur si dashamirës, miq, pjesetare te familjes, ish-trajnerë, ish-mundësit, ndër të tjera uroi ekipin. Ka qenë fotografi, pats në anën e pasme, hugs, një baner, një pllakë, dhe madje edhe balona që graced dysheme Gjimnazin me Roselle Park Panthers në qendër të saj të gjithë.

Still, Ekipi e dinte se ishte vetëm një moment, duke ditur se fitorja më e rëndësishme është një tjetër.

 

6. Numri Call 025 ROT
Në një qytet të vogël, një bibliotekë është më e rëndësishme se një në një qytet të madh metropolitan.

Këtë vit, një banor në vullnetin e saj, tregoi se sa e rëndësishme ajo mbajti Veterans Memorial Library në Roselle Park (RPVML) duke i dhënë një sasi origjinale $352,848.59 në Athenaeum. Që më vonë u rrit në më shumë se gjysmë-a-milion dollarë; $524,862.27 të jetë exact.Ms. Roth ndërroi jetë në 2016 në moshën 90. Lë kështu original u njoftua në fillim të këtij viti dhe u rrit pasi një gjykatë portioned fondet që ishin menduar të jetë dhuruar të Ndihmës së Parë Squad të Roselle Park në RPVML.

Por që nga Roselle Park Ndihma e parë Skuadra u hoq si reagues i parë Roselle Park në gusht të vitit të kaluar, ajo u konsiderohet një organizatë jo-operative. So 65% e kjo shumë është dhënë në bibliotekë.

Ku se paratë shpenzohen nuk është vendosur ende, por bordi biblioteka ka kaluar një rezolutë që fondet do të përdoren për një projekt përmirësim kapitale dhe jo për shpenzimet operative. Që do të vendoset në vitin e ardhshëm dhe do të përfshijë një studim për të kërkuar të dhëna nga banorët.

Në ROSELLE Park, biblioteka është bërë një nga gurët e çmuar të njësisë bashkiake. Baza e saj janë rinovuar të transformohet nga ajo që përdoret për të jetë një lëndinë të pavënë re në një kujtim të bukur dhe rrugën që përfshijnë Stanchions për të përkujtuar forcat e armatosura, një Purple Heart Monument, dhe statuja këmbësor. Tani një banor ka treguar financiarisht se sa biblioteka është vlerësuar për të mirën e të gjithëve

 

5. The Dollars & Cents & Sense & Politics Of Government
Në fillim të këtij viti, një propozim i bërë nga ish-kryetarit dhe Këshillit shëtitës i tanishëm Joseph DeIorio që të ketë një trup më të informuar qeverisës, kur ai erdhi për të emërimeve për kryetar komune që kërkohen miratimin e këshillit u vënë në praktikë place.Interviewing.Past, duke përfshirë, kur Këshilltar DeIorio ishte kryebashkiak për 16 vjet, ishte që të ketë kryetari i bashkisë të sigurojë nëpunës Borough me një listë të emrave të vënë në rendin e ditës për mbledhjen e riorganizimit. Kjo ishte gjatë këtij takimi të parë se shumë anëtarë të këshillit do të shohin emrin e një kompanie të fortë, ose individuale, ose që do të emërohet për një shërbim profesional. Këto emra do të votohet nga Këshilli për të kryer detyrat e avokatit strehim të përballueshëm, revizor, avokati bond, avokati Borough, inxhinier, avokati i punës, licencuar faqe rehabilitimit profesional (LSRP), prokurori komunal, mbrojtësi publik, avokati rizhvillimit, dhe menaxher i rrezikut / ndërmjetësi të sigurimit.

Për të qenë i qartë, Ofertat për shërbimet profesionale ishin në dispozicion për të gjithë anëtarët e organit qeverisës para takimit riorganizimit dhe kjo ishte – dhe ende mbetet – përgjegjësia e tyre për të shqyrtuar të gjitha ofertat. Por Këshilltar DeIorio menduar seanca individuale me ata që përpoqën të punojnë për komunën do të përfitojnë të gjithë të përfshirë. Kjo do të lejojë për një shkëmbim të hapur të pyetjeve, Shqetësimet, dhe idetë në mesin e organit qeverisës.

Në fillim, pastaj-Kryetari Carl Hokanson ishte kundër idesë, por shtyhet emërimet derisa seanca u zhvillua. Gjatë këtyre intervistave cili gjithashtu ka shërbyer si seancat e negociatave, Kryetari Hokanson pa përfitimin e tyre. Në vend që të vijnë në tryezë në takimin e parë të vitit, kur rekomandimet ishin në rendin e ditës, takimet mbyllura sesion (të cilat janë të lejuara me ligj) kishte anëtarët e organit qeverisës të bëni pyetje që të angazhuar të gjithë zyrtarët e zgjedhur kështu që të gjithë mund të bëhen të informuar. Në fund, kryetari i bashkisë bëri emërimet e tij dhe këshilli miratoi ato – secili duke e ditur vendimin e kanë bërë kolektivisht ishte më i informuar.

Në fund të këtij viti, Seancat Intervista / negociuese ndodhi edhe një herë. Kryetari i sapozgjedhur Joseph Signorello njoftohet anëtarëve të Këshillit që “të jetë i qartë nuk do të ketë negociata mbi emërimet e mia”. Ai përsëriti se këshilli ka fuqinë për të pranuar ose refuzuar asnjë nga rekomandimet e tij të lejuara nga ligji dhe se anëtarët do të jenë të “më se i mirëpritur për të votuar asnjë”.Kryetari i sapozgjedhur Signorello ka shtuar se ai nuk e bëri “doni të vendosur pritjet e rreme se Këshilli do të ketë fuqi emërimin jashtë asaj që tashmë qëndron me ta (President, Klasa III MLUB, diversitet, dhe Rec Comm)”. Ai u kujtoi se intervista / negociatat nuk ishin një përpjekje për të hequr pushtetin për kryetar komune në dhënien e rekomandimeve, por thjesht për të lejuar këshilli, si dhe kryetari i komunës të jenë më të informuar për ata që e bëri për të përfaqësuar komunën në 2019.

Praktika është një e mirë dhe duhet të bëjë një trup më të informuar qeverisës cilët mund të, në çdo kohë, plotësisht të shpjegojë se pse një person i caktuar apo firmë ligjit apo kompania është duke punuar në emër të njësisë bashkiake.

 

4. For The Love Of The Palette & The Staff
Një çështje me të vërtetë e rëndësishme që nxënësit ndikimet e shkollave fillore’ udhëzim kohë ka, në këtë kohë, mundësia e një rezultati të dobishme për nxënësit e shkollave fillore. Në 2017, ka pasur një pakësim të mësimit në klasë për art dhe muzikë për shkak të një klauzole e 2015-2018 Marrëveshja Bargaining Collection (CBA) ndërmjet Shoqatës Arsimit Parkut Roselle (RPEA) dhe Bordi i Roselle Park i arsimit (BOE) se nuk ishin respektuar / vënë re deri në fillimin e 2017-18 Viti shkollor. Zbatimin e këtë klauzolë të shtatë periudhave përgatitore nga pesë pasur një ndikim në kohë për art dhe muzikë.

Këtë vit, gjatë negociatave për 2018-2021 CBA, Periudhat Prep ishin pjesë e bisedimeve. Në fund, as nga palët mund të arrijnë një marrëveshje për numrin e periudhave Prep dhe të kohës së përgjithshme që do të jepen për to.

vetëm kohët e fundit, këtë mëngjes, faktikisht, Presidenti RPEA deklaroi se mësuesit’ bashkimi do të jetë e hapur për të diskutuar çështjen si një marrëveshje sidebar e cila nuk do të hapur deri CBA përsëri për negociata, por të lejojë për mundësinë e ndryshimit të periudhave prep.

Ky zhvillim pozitiv do të kërkojë të dhëna dhe vëmendje nga prindërit e shkollave fillore të japin fëmijëve të tyre si të mirë-harmonishëm një arsim të jetë e mundur vitin e ardhshëm.

 

3. The Development Of Development
Zhvillimi ishte një pah e madhe e administratës së kryetarit Carl Hokanson-së. Për mirë apo i keq, Kryetari Hokanson në katër vitet e tij në detyrë, ka krijuar më shumë diskutime mbi dhe mundësi për zhvillimin e banimit se çdo kryetar bashkie në të fundit 50 vjet – përfshirë Joseph DeIorio.This vit pa Piceri Mimi-së & Ice italiane merrni miratuar për zhvillimin dhe të mbyllura deri të kthehet në të ardhmen e afërt si një zhvillim të 14-bashkëpronësisë. Piceri do të kthehet si pjesë e zhvillimit.

Hunter pronë së bashku West Webster Avenue në Locust Street filluar procesin e të paturit e një seancë dëgjimore para Bordit Shfrytëzimit të Tokës Komunal (MLUB) të ketë një plan rizhvillimit miratuar për faqen e saj. Por cogs e burokracisë qeveritare ngadalësuar zhvillimin në pronën Hunter në një ndalesë në fund të këtij viti. Si pjesë e procesit të, MLUB shqyrton planin e rizhvillimit dhe dërgon rekomandimet e tij për të trupit qeverisës i cili më pas i shqyrton ato dhe votat për miratimin e planit të rizhvillimit. Ky hap i rëndësishëm për pronën Hunter – e cila ishte planifikuar të përfundojë deri në fund të këtij viti – ndoshta do të duhet të fillojë përsëri të gjithë në 2019 për shkak të faktit se kryetari i bashkisë & Këshilli nuk ishte e qartë në lidhje me rekomandimet e MLUB. Arsyeja kjo ndodhi ishte për shkak të Këshillit shëtitës i Joseph DeIorio, i cili ishte ndërlidhës këshilli për bordin shfrytëzimit të tokës, mos qenë i pranishëm në atë takim vendimtar, sepse ajo ishte e hëna para ditës së zgjedhjeve.

Nuk ka atë të pranishëm krijuar një vakum në që dikush duke qenë në gjendje të shpjegojë se çfarë ishin shqetësimet e MLUB-së. Kjo vonuar miratimin e planit deri në dhjetor dhe kjo vonesë e shtyu planin e rizhvillimit të vitit të ardhshëm pasi një ligj i kërkohet të miratojë zyrtarisht planin e rizhvillimit.

Tani, një zhvillues të cilët mendonin se kishin një administratë miqësore për zhvillimin e tani do të duhet të kalojnë para një administratë të re – atë të kryebashkiakut Joseph Signorello III – i cili u zhvillua një fushatë të kundërta dhe të kujdesshëm të gjendjes aktuale të zhvillimit të banimit në Roselle Park.

Dhe pastaj nuk është pronë Ryan së bashku West Lincoln Avenue midis Chestnut Street dhe Locust Street pranë stacionit të trenit NJ Transit. Ky afat-biseduar rreth zonë është e bllokuar për të edhe të përcaktohet si një zonë që ka nevojë për rizhvillimit deri, at least, Shkurt. Kjo është për shkak të një pronë – e vetmja prona nuk pronësi të familjes Ryan – e cila është në mes të zonës. Pronarët e shtëpive të kësaj prone nuk duan të jenë të konsiderohet si pjesë e zonës në nevojë e rizhvillimit. MLUB shtyu çështjen deri në shkurt të ketë seancë në mënyrë që pronarët e shtëpive në opozitë e emërtimit mund të ofrojë dëshmi se pse ata nuk duhet të përfshihen në këtë zonë. Ai gjithashtu shërben si një kohë në të cilën ndoshta të dyja palët mund të negociojë mes vete për të arritur një zgjidhje reciprokisht të dobishme.

Më në fund, ka Fernmoor Homes, një zhvillues amendament të cilit të marrëveshjes një redeveloper ekzistuese u miratua njëzëri nga këshilli për pronën vend i njohur si pronë Romerovski. Originally, Roselle Park VP LLC është një partneritet në mes të AvalonBay Komuniteteve dhe Izraelit Braunstein, pronari i pronës në 430 West Westfield Avenue nga mbikalimi i trenit. Marrëveshja e redeveloper ndryshuar të hequr zyrtarisht AvalonBay Komuniteteve si anëtar i shoqërisë me përgjegjësi të kufizuar dhe u zëvendësua nga Fernmoor Homes. Në 2009 pasi komuna ka arritur një marrëveshje me zhvilluesi i saj për të ndaluar padi ilaç një ndërtues i sjellë nga Roselle Park VP LLC. Marrëveshja e re Amendamenti i propozuar një apartament kompleks njësi 218-banesore me 33 prej tyre janë njësi banimi të përballueshme. Kjo është poshtë nga origjinale AvalonBay Komuniteteve propozimin e 249 apartamente. Mungesa e hapësirës tregtare është ende pjesë e projektit; ajo do të jetë vetëm apartamente. Marrëveshja e redeveloper ndryshuar shtrihet afatin për ndërtim të fillojë nga dy vjet – nga dhjetori 31, 2018, deri në dhjetor 31, 2020.

Të gjitha këto zhvillime janë diçka që banorët duhet të mbajnë informuar veten në, sepse ajo do të formësojnë zhvillimin e të gjithë njësisë bashkiake.

 

2. Meridia
Meridia me një fjalë që mund të përfaqësojë zhvillimin si një e tërë në Roselle Park. Meridia është emri i një të miratuar dhe një tjetër projekt i propozuar i menaxhuar nga kompania mëmë Capodagli Property Kompani (CPC).

Aktualisht, ka një vend në 610 West Westfield Avenue në fushën e restorantit / Yesterdays e Domani vjetër dhe shumë përreth që është duke u ndërtuar. Kjo është një kompleks 212-apartament kompleks me dy ndërtesa banimi. Ka 5,000 sq. ft. e hapësirë ​​komerciale në katin e parë; edhe pse pa emër zhvilluesi ka deklaruar se ata do të duan një ose më shumë restorante, si e ende, asnjë nuk është emëruar publikisht. Se projekti do të ketë PILOT, ose Pagesa në vend të Taksave.

Projekti tjetër i propozuar i quajtur Meridia Park Square është në mes të negociatave për një 370 to 380 kompleks njësi banimi në ish-vendin e Sullivan Chevrolet vendosur të drejtë në mes të Roselle Park në Westfield Avenue në kryqëzimin e Chestnut Street.

Ajo ishte shpresuar nga KPP që të ketë marrëveshje të redeveloper-së, i cili detajon specifikat e asaj që do të ndërtohet në vendndodhjen, miratuar këtë vit.

Zgjedhja e kryetarit të komunës Joseph Signorello III ka ata që janë në favor të projektit Sullivan Meridia në fjalë. Gjatë fushatës, pastaj-kryetar komune kandidati Signorello deklaruar, “Unë nuk mendoj se zhvillimi i pari Meridia ishte një marrëveshje e mirë dhe unë nuk mendoj se Meridia dytë e propozuar është një marrëveshje të mirë të. Unë e kam thënë Mike Lapolla këtë, dhe unë e kam deklaruar atë në kohë rekord të shumta. Është shumë apartamente.”

Por ka ankth nga disa që në vend të vënë një pauzë në zhvillimin në pronë Sullivan, kryetari i ri mund të miratojë atë. Në komentin e tij, hyrje Kryetari Signorello referuar Michael Lapolla, i cili ishte një konsulent – disa do të thonë se një lobist – për projektin e parë Meridia. Kryetari Signorello pranoi një kontribut të fushatës gjatë zgjedhjeve. In addition to that, Mayor Signorello, as of December 31, 2018, has recommended Kevin Kolbeck to be appointed to the Municipal Land Use Board (MLUB), një bord që do të merret me zhvilluesit, përfshirë Meridia.

Gjatë ceremoninë për projektin e parë Meridia, Michael Lapolla tregoi një histori se si Meridia erdhi në Roselle Park. Ai e dinte George Capodagli, pronar dhe CEO i KPP, i cili ishte në kërkim për një qytet që do të mirëpresë zhvillimin. Mr. Lapolla vërejti, “Ajo filloi me një lavaman pikon.”Ai pastaj vazhdoi të thotë ai e quajti mikun e tij, Kevin KOLBECK, i cili ishte edhe hidraulik tij për të rregulluar lavaman. Mr. Lapolla sqaruar, “Miku im i parë dhe i dytë im hidraulik.”Ai foli me Kevin për KPP dhe z. KOLBECK futur Michael të atëhershëm Kryetari Carl Hokanson, i cili doli të jetë një mbështetës i fuqishëm i zhvillimit Meridia.

Tani, kryetari i ri i cili tha se se ai nuk mendoj se ai nuk mendoj se projekti i propozuar Sullivan Meridia ishte një marrëveshje e mirë e pranuar një kontribut të fushatës nga një konsulent për kompaninë mëmë të Meridia dhe duket për të emëruar personin i cili prezantoi zhvilluesi i saj për Roselle Park.

Ka nga ata që mbështesin zhvillimin aktual të propozuar në pronë Sullivan deri në 380 Apartamente dhe ata që nuk e bëjnë. Pjesa më e madhe e trupit të tanishëm qeverisës do të adresojë strehim të përballueshëm, si pjesë e projektit, ndërsa ka nga ata që kanë thënë se nuk e duan atë, madje duke shkuar aq larg sa duke thënë se ata nuk duan 'ato llojet e njerëzve’ në komunë. Bazuar në të ardhurat mesatare për njerëzit që mund të kualifikohen për strehim të përballueshëm, një numër i madh i banorëve Roselle Park lehtë mund të bien nën nivelin ekonomik të 'këtyre llojeve të njerëzve ".

Sido që të jetë, si zhvillimi në Sullivan do të jetë ndikimi më i rëndësishëm se si Roselle Park do të duket dhe të perceptohet si për dekadat e ardhshme. Nëse administrata e re mban për platformën e saj për të qenë kundër projektit të propozuar aktualisht ajo do të lejojë banorët të ndihmuar në formë se çfarë duhet të shkojnë atje me thelb shkuar përsëri në fillim. Nëse kryetari hyrëse dhe këshilltar miratojë ose shtytje për zhvillimin në formën e saj aktuale, ata do të duhet të shpjegojë se pse ata e kundërshtoi një nga arsyet e njerëzve të zgjedhur ato në zyrën e.

 

1. Niah Travers
18-vjeçari ka pasur një vit të dukshëm për të qenë të përfshirë dhe duke qenë pjesë e një komuniteti pa dashur në qendër të vëmendjes apo famë. Niah, (theksuar NEE-uh) ishte një nga udhëheqësit e grevën e studentëve (#8) earlier this year. Për të ndihmuar të organizojnë dhe të marrin pjesë, ajo ndihmoi nxënësit e dinë se ata kishin një zë – edhe në qoftë se ajo ishte një komunikohen përmes heshtjes.

Ajo mori pjesë si paneliste për debat për kryetar bashkie të këtij viti. Në pyetje të atyre që konkurrojnë për t'u bërë kreu i njësisë bashkiake, Niah tregoi se të rinjtë e Roselle Park kanë një zë që duhet të dëgjohet.

Ajo nënshkruar për t'u bashkuar me Ushtrinë e Shteteve të Bashkuara për t'i shërbyer vendit të saj. Ajo është kthyer nga kampi boot, por do të kthehem në janar 3, 2019. Ajo do të punojnë në lëvizje në punën e saj në fushën ligjore në Virxhinia për rreth shtatë muaj. Nga atje, ajo ka në plan të marrë pjesë në Universitetin Rowan në shtator të 2019.

Niah, së bashku me familjen e saj, u zhvendos në bashkinë rreth gjashtë vjet më parë. Që nga ajo kohë ajo është bërë e përfshirë pak nga pak në vendin që ajo e quan shtëpi. Ky vit ishte një moment historik me aktivizimin e studentëve, diplomim, duke marrë pjesë në një debat, dhe bashkuar me Ushtrinë. In fact, ajo u nis për në kampin boot disa ditë të drejtë, pasi ajo mori pjesë në debatin.

Niah është shumë si banorët e tjera të shumta që kam pasur kënaqësinë absolute të ditur se gjatë viteve. Ata vetëmohim japin nga vetja pa dashur festë apo accolades. Niah dhe shumë banorë të tjerë të bërë gjëra, sepse ata e kuptojnë se është një privilegj për të ndihmuar të tjerët, nuk është një e drejtë e vetë-shërbejnë.

Niah është personi i vitit. Ajo është një person i cili tregon cilësitë që tregojnë më të mirën e asaj që banorët e një qyteti një-sheshin-milje mund të bëjë.

Niah qëndruar në të djathtë të nënës së saj shante
(Klikoni për të parë të plotë-size fotografi)