emil M. Trgala është Roselle Park-së 2018 Memorial Day Grand Marshal

emil M. Trgala është Roselle Park-së 2018 Memorial Day Grand Marshalthumbnail
Nga
Publikuar: Mund 19, 2018 @ 12:00 EST

Vietnam Veteran Emil M. Trgala do të shërbejë si Marshalli Madh të paradës Dita Përkujtimore e këtij viti në bashkinë e Roselle Park.

Mr. Trgala ka lindur në 1944; ai ishte rritur dhe edukuar në Newark, New Jersey. Pas diplomimit nga Bloomfield College me një diplomë bachelor në Administrim Biznesi Kontabilitet dhe, dhe një të mitur në Ekonomi, ai hyri në U.S. Ushtarake në shtator 1966.

Pas trajnimit të tij në Fort Dix dhe Fort Benning, Mr. Trgala mori urdhërat e tij marshonin për Vietnam. nga gushti 1967, Mr. Trgala u bashkangjitur me Divizionin e Këmbësorisë katërt kryerjen e operacioneve zbulimi dhe inteligjencës në malore qendrore dhe, për një periudhë të shkurtër, bëri të njëjtën gjë me Divizionin e Parë të Këmbësorisë deri në gusht 1968. Në vitin 1968, Mr. Trgala mori Combat këmbësor distinktiv, Medaljen Fushata Vietnam, dhe Medaljen Vietnam Shërbimi me katër (4) Bronzi Shërbimi Stars. Ai ka qenë gjithashtu i dha Medaljen Kombëtare të Shërbimit të Mbrojtjes, dy (2) Jashtë Shërbimi Bare, dhe një ndër trimërisë me Palm Njësisë citimit.

Pasi shërbeu vendin e tij, ai u largua nga shërbimi si një specialist në gusht 10, 1968.

pas kthimit, Mr. Trgala u aktivizua me Veteranëve të Luftrave shërbejnë si Komandant Post për njëzet e dy vjet dhe si Komandant i Qarkut në Essex County në 1992. Ai shërbeu si kryetar aktivitetet e komunitetit për Departamentin e New Jersey VFW nga 1996 to 1999. Ai ishte gjithashtu një kryetar dhe një dhurues i gjakut shtatëmbëdhjetë-gallon për Essex County VFW.

Në Maj 1975, Mr. Trgala u martua me gruan e tij të bukur Margaret dhe u zhvendos në bashkinë e madhe të Roselle Park. Ai humbi gruan e tij të dashur në tetor 2004.

Tani, Mr. Trgala është duke shijuar gjysmë-pensionimin e tij, duke punuar me kohë të pjesshme, si një auditor dhe mjek taksave. Ai gëzon kohën e tij të lirë në disa interesa dhe kalon kohën me miqtë e tij në Qendrën e Komunitetit casano.

Kuvendi Parada do të fillojë në 9:00 a.m. në Shkollën Fillore Sherman dhe do të hap jashtë në 10:00 a.m. nga shkolla në East Grant Avenue, marshimi drejt Chestnut Street.

Marshimi do të pauzë për 3 minuta për secilin nga interpretuesit për të shfaqur talentin dhe arritjet e tyre në qëndrimin shikimin në frontin e kishës metodiste në Chestnut Street dhe në fund në Memorial Library Roselle Park Veteranëve për shërbimin.

Pas shërbimit, të gjithë janë të ftuar në qytetin piknik në Qendrën Komunitare casano (ushqim falas dhe pije) organizuar nga Borough.

Kryetari Carl Hokanson dhe Këshilli Borough nderon kujtimet e veteranëve të luftës dhe të gjitha fton të gjithë për të marrë pjesë në paradën dhe shërbimin.

Nëse një organizatë apo grup do të donte për të marshuar në paradën ose kërkon më shumë informacion ju lutem kontaktoni Rupen Shah në 908-245-0666.