Këshilltar DeIorio-së nuk ka vota & Emërimi Komiteti ngrenë pyetje

Këshilltar DeIorio-së nuk ka vota & Committee Appointment Raise Questionsthumbnail
Nga
Publikuar: Shkurt 1, 2018 @ 1:00 EST

zyrtarët Borough – të jetë ajo një këshilltar, kryetar bashkie, ose historian Borough – të gjithë ruajnë të drejta si shtetasit. Përderisa nuk vepron në cilësinë e qartë të pozitës së tyre dhe të mos vendosin barrë të tepruar ligjor apo ndikim, secili mund të flasin apo të marrin pjesë si qytetarë privatë në organizata apo komisionet pa u penalizuar. Por një arsyetimi i bërë nga këshilltar-At-Large Joseph DeIorio në nivel 2018 Takimi vjetor organizatë – në kontekst me emërimin e tij si një qytetar privat me një komitet – sjell deri pyetje në lidhje me votimin e së këshilltar kundër historianit për diçka që ajo nuk ka Shtetit në cilësinë e saj si historian njësisë bashkiake, por si një rezident privat për një organizatë private.

Më 7 janar të këtij viti, sapo betimin këshilltar shëtitës i Joseph DeIorio kërkoi Rezolutën 29-18 – emërimi i historianit njësisë bashkiake – për t'u tërhequr nga rendi i ditës vesh, për një votim të veçantë. Pas të gjitha Rezolucione të tjera u miratuan njëzëri, DeIorio Këshilltar-At-Large deklaruar pa shpjegime të mëtejshme në atë kohë, “Unë do të votojnë në negativ këtë ditë në këtë rezolutë.”

Ai ishte i vetmi 'jo’ votojë për emërimin e znj. Butler në pozitën e historianit njësisë bashkiake.

Më vonë, kur u pyet në lidhje me votën e tij, këshilltar përgjigj, "Unë ndjeva se pozita është bërë shumë partizane. Kthehu në mars të vitit 2016, I kishte drejtuar trupin qeverisës në atë kohë në lidhje me një incident që më shqetësove kur disa anëtarë të këshillit janë pranuar nga historiani për dhurimin e tyre sa më Borough-së 115 festë ditëlindjen - duke e lënë jashtë Kryetari i bashkisë dhe të tjera councilmembers. Pra, në mënyrë të veçantë, sepse e ndjeja se ajo është bërë partizane. "

Një përmbledhje e atij takimi gati dy vjet më parë në Mars 24, 2016, zbuloi se pastaj-rezident Joseph DeIorio gjatë komenteve publik pjesën e takimit drejtuar organin qeverisës që – for the most part – angazhuar pastaj-Këshilltare-At-Large Charlene Storey. Mr. Vërejtjet DeIorio erdhi pasi Patricia Butler dha raportin e saj si historian njësisë bashkiake më parë në mbledhjen e.

Unë jam vetëm kurioz pse kemi pasur katër anëtarët e organit drejtues të listuara. Më i lartë, ju nuk janë të listuara . . . perceptimi nuk është një e mirë për organizatën, as për trupin qeverisës as për komunitetin.

Mr. DeIorio komentoi, “Kam vënë re se ka pasur një ju falënderoj për të gjithë sponsorët për ditëlindjen e 115 të shoqërisë historike-së. Kam vënë re se një prej partive politike është përmendur si donatorë. Atëherë edhe unë pashë se Këshilltare Storey, Këshilltar [Elmarassy], këshilltar Joe [Petrosky], këshilltar Eugene [Meola] ishin në letër ose njoftimit se ata gjithashtu të dhuruar, por unë nuk njoftim këshilltar Shipley, Kryetari Hokanson ose këshilltar Kelly në atje dhe unë u pyesin se pse ata nuk dhurojnë.”

Këshilltare Storey përgjigj se Kryetari Carl Hokanson ka dhuruar në ditën e festimit siç bëri pas-këshilltar Eugene Meola. Ajo shtoi se ajo dhuroi për festimin, por e bëri atë pa u kërkohen për një kontribut.

“Pra, askush nuk u kërkohen?”, Mr. DeIorio pyeti.

“Jo. Askush nuk më pyeti,” përgjigj Këshilltare Storey, “Unë nuk e di nëse ju numërimin këtë si një kërkesë, si një ndërlidhës unë e pyeta disa javë më parë [and] tha se unë do të doja të bëjë një dhuratë për shoqërinë historike në njohjen e ditëlindjes së 115. Pas disa javësh, Mrs. Butler tha se ajo do të donte disa fotografi dhe ne e bëmë të dhurojë ato fotografi. Sa i përket gjëra të tjera të shkojnë, askush nuk u kërkohen.”

“Kjo nuk ka rëndësi se kush i dhuroi,” continued Mr. DeIorio, “Unë jam vetëm kurioz pse kemi pasur katër anëtarët e organit drejtues të listuara. Më i lartë, ju nuk janë të listuara. Ndoshta kjo ishte një fjalë… Unë u tha se anëtarët u kërkohen për të dhuruar . . . Unë mendoj se çështja është, perceptimi nuk është një e mirë për organizatën, as për trupin qeverisës as për komunitetin. Nëse organizata po shkon për të kërkuar ose ofertë, atëherë të gjithë duhet të jetë një pjesëmarrës.”

Mr. DeIorio – në atë kohë – duket të jenë të kritikuar Roselle Park Shoqërisë Historike, a private 501(c)(3) organizatë jofitimprurëse që listat Patricia Butler si një oficer kryesor. Në kohën, Mrs. Butler ishte president i shoqërisë historike dhe aktualisht vazhdon të mbajë atë post si një qytetar privat.

Nëse z. Shqetësimet DeIorio muajin e kaluar në lidhje me atë që ai e kujton si Znj. partiake Butler në kapacitetin e saj historiani Borough kur është “disa anëtarë të këshillit janë pranuar nga historiani për dhurimin e tyre sa më Borough-së 115 festë ditëlindjen”, kjo nuk është reflektuar në Znj. Vërejtjet aktuale Butler gjatë raportin e saj të trupit qeverisës si historiani njësisë bashkiake.

Në mars 24 2016, kjo është ajo që Patricia Butler deklaroi gjatë raportin e saj si historiani njësisë bashkiake, “Mirëmbrëma Mr. Kryetari dhe anëtarët e Këshillit. Ne e bëmë kemi një parti të mrekullueshme ditëlindjen 115 për Roselle Park. Një i madh ju falënderoj për të gjithë anëtarët e Parkut Shoqërisë Roselle Historike. A ju falënderoj për punëtorët në Qendrën casano, punëtorët Casano Center Shoqata për të gjithë ndihmën e tyre. Ne kishim pak më shumë se njëqind të ftuar. Edhe, ju falënderoj për të gjitha bizneset dhe individët të cilët dhuruan për ngjarjen tonë. Një i veçantë ju falënderoj për këshillin ndërlidhës Charlene katëshe dhe burri i saj Greg për fotografitë e tyre të bukur. Ata janë madhësi poster, katër printime mrekullueshëm të qytetit tonë në histori – aktual – që do të shkojnë deri në muret e muzeut kështu që ju do të keni për të ardhur dhe për të vizituar ato. Remember, çdo të shtunë nga 10 to 1. Ne edhe tejkaluar qëllimin tonë të 115 Anëtarët. Ajo ishte shumë emocionuese, dhe në mesin e anëtarëve të rinj është Fifth Ward këshilltar Thos Shipley. Mirë se vini në shoqërinë historik. Shumica e kryetarit tonë dhe këshillit janë anëtarë të shoqërisë historike. Faleminderit për të gjithë mbështetjen tuaj.”

Nuk ishte vetëm një përmendje të Këshilltare-At-Large Charlene katëshe fotografive donatore. Nuk ka pasur tjetër "anëtarë të caktuara të këshillit’ veçuar për donacione në festimin gjatë raportin e saj si historiani njësisë bashkiake.

pas z. Komentet DeIorio së në mars 2016 Takimi komunale, Mrs. Butler u kthye në mikrofon për të folur si banor privat dhe si kreu i një organizate private. Ajo ka deklaruar, “Pat Butler . . . edhe President i Parkut Shoqërisë Roselle Historike. Unë vetëm dua të përgjigjet në pyetje që ka ndodhur rreth asaj se si ne e bëmë donacionet. Anëtarët tanë Historical Society dërgoi letra jashtë për të gjitha bizneset ne mund të gjeni në qytet. Kjo ishte mjaft e një detyrë e. Ne kemi punuar shumë e vështirë në atë. Ne ka kërkuar donacione nga bizneset. Unë nuk kërkoj për ndonjë donacione nga çdo individë dhe ata prej jush që më njohin e di unë kurrë nuk bëjnë. Por unë kam qenë shumë i lumtur për të marrë ato, dhe unë e di publiku ishte edhe. Është shumë me fat për ne, që ne të kemi një shumë të mbështetjes në qytetin tonë. Ne kemi një shumë prej anëtarëve që vijnë në, njerëzit që janë të interesuar.”

Gjatë komentet e saj, Kryetari Hokanson deklaruar se çështja në fjalë ishte kur ishin donacionet e bëra në shoqërinë historike për ngjarjen që nga njoftimet Falënderoni ishin shtypur deri edhe para ngjarjes.

“Ata ishin njerëz të cilët e dija ishin duke shkuar për të dhuruar,” përgjigjën Mrs. Shërbëtor, përsëri, si një banor private të një organizate private. Kartë nuk përmend një historian njësisë bashkiake apo edhe ndonjë njoftim se kjo ishte një ngjarje zyrtare Borough-sponsorizuar. Një fotografi e kartës është e shënuar në faqen e Facebook Roselle Park Shoqërisë historike-së.

Arritur tek këshilltar shëtitës i Joseph DeIorio pas votimit të tij, shpjegoi ai, “Vështirësia është [that] ajo ka dy role dhe perceptimi është shumë që është e vështirë të pres në mes të dy, sepse ajo që është shoqëria historike dhe çfarë është historian? Shoqëria historike është një jofitimprurëse e pavarur, por kur ajo vjen deri te organi qeverisës, mua, ajo po vjen si historian, jo si president i shoqërisë historik. Kjo është një situatë të vështirë për shkak se ne nuk kemi – dhe unë shkova me këtë, kur unë isha duke marrë parasysh votën time – ne nuk kemi aq sa unë mund të kujtoj organizatat jashtë që vijnë në dhe dhënien e raporteve; ajo raportet e departamenteve kështu që kur ajo vjen deri te organi qeverisës, ajo është me të vërtetë vjen si historian, jo si presidenti i shoqërisë historike.”

Kjo sjell në një pyetje të veçantë që përfshin këshilltar si një qytetar privat.

Në të njëjtën mbledhje janar 7 vjetor të organizimit të këtij viti, Joseph DeIorio u emërua në Komitetin park Arteve Roselle si banor. Ai është regjistruar së bashku me këshilltar Shipley i cili është listuar si ndërlidhje ndërsa zoti. DeIorio është e shënuar si një anëtar. Pa përmendur publikisht emërimin si një banor e as sqaruar publikisht emërimin si një banor privat dhe se nuk ka pasur konflikte apo shkelje të ligjit (nuk ka), emërimi u votohet dhe miratohet.

Nëse ka pasur një shqetësim dhe – siç tregohet – ngatërrim nga këshilltar DeIorio si një dallimin nga znj. Butler kur ajo foli si përfaqësues e njësisë bashkiake dhe kur ajo e bëri këtë si një banor privat, Një sqarim i tillë nuk është bërë në mbledhjen e 7 janarit për komitetin e arteve. Ka pasur banorët të cilët kanë marrë në pyetje emërimin dhe – pa shpjegim para ose pas votimit – mund ta ketë të vështirë të pres mes këshilltar DeIorio dhe z. DeIorio. Sipas këshilltar, ndërlidhës nuk ka një votë në përputhje me aktet nënligjore të komitetit.

Kur u pyetën në lidhje me emërimin e tij në komision dhe nëse ai do të heqë veten nëse një banor kishte interes në bashkimin, Këshilltar DeIorio deklaruar, “Anëtarët e komisionit janë të vetëdijshëm se unë jam duke vepruar në cilësinë e një qytetari privat. Unë mendoj se kam diçka për të shtuar për organizatën . . . sidomos kur është fjala për të filmit. Ky është pasioni im i madh. Gjërat që ne kemi qenë duke folur në lidhje në komitetin që unë kam qenë duke e çuar deri në lidhje me dekretet e filmit [and] duke u përpjekur për të krijuar një ambient për më shumë filmave, por ku njerëzit e tjerë të sjellë në ide, Unë kam shtuar vlerën. A jam unë duke marrë një vend larg nga dikush tjetër? A jam unë duke shtuar diçka për komitetin? Unë e kuptoj që dikush mund të thotë se ju jeni duke marrë larg një vend, por tani unë jam duke shtuar diçka komitetit.”

Në qoftë se pasiguria në lidhje me Znj. Kapaciteti i dyfishtë Butler si përfaqësues e njësisë bashkiake dhe si një qytetar nga z. DeIorio çojë në një veprim të tillë që të dëshironi të hiqni atë nga pozita e saj si historian, sa janë shqetësime të tilla nga banorët sot rreth kapacitetit të dyfishtë këshilltar DeIorio si një përfaqësues i njësisë bashkiake dhe si një qytetar të trajtohet?

Një tjetër aspekt i votës së këshilltar kundër Znj. Shërbëtor – e cila nuk është adresuar nga askush – shton një tjetër ndërlikim për çështjen.

Kishte Këshilltar-at-madh – ose ndonjë anëtar tjetër i organit qeverisës – shqyrtuar përgjegjësitë e historianit njësisë bashkiake sipas kodit të njësisë bashkiake 2-18.3 dhe. al., ka mund të ketë qenë shkaku që të mos riemërojë Znj. Butler në pozicionin. Kompetencat dhe detyrat e historianit lexohet si më poshtë:

Historiani lokal ka kompetencat dhe përgjegjësitë e mëposhtme:

një. Historiani lokale do të kryejë një program historik, duke përfshirë por jo kufizuar në mbledhjen e, ruajtjen dhe duke e bërë materiale në dispozicion në lidhje me historinë e Borough së Roselle Park. Historiani duhet të ruajë materiale të tilla në mënyrë të tillë që të sigurojë ruajtjen e tyre dhe do të njoftojë Arkivisti Shtetit, Komisioni New Jersey Historike, Historiani Union County Lokale dhe Kryetari dhe Këshilli i ndonji materialeve të cilat duhet të jetë fituar për ruajtjen. Pas largimit nga detyra, Historiani lokale do të kthehet mbi të gjitha materialet dhe të dhënat dhe raportet në posedim të pasardhësit të tij, nëse emërua më pas, ose të Trupit Udhëheqës, derisa do të emërohet një pasardhës.

b. Historiani lokale do të bëjë një raport vjetor në Këshillin e Kryetarit të Bashkisë dhe Borough deklaruar të gjithë punën e kryer gjatë vitit të ardhshëm. Historiani do t'i transmetojë një kopje të raportit të tillë të Komisionit Historike New Jersey. Me tutje, Historiani duhet të konsultohet me Komisionin e Historike New Jersey me qëllim të zbatimit të një programi historik për Borough e Roselle Park.

c. Historiani lokale mund të hulumtimit, shkruani dhe do të shkaktojë që kanë botuar një histori e Borough së Roselle Park dhe mund të rekomandojë materialet e duhura historike për publikim.

d. Historiani lokale mund të ndihmojë një Komision Monumente, si dhe të këshillojë Kryetarin e Komunës dhe Këshillit, në lidhje me blerjen, administratë, përdorim, dhe disponimi i ndonjë pikë referimi apo vend historik, duke përfshirë edhe vende të tilla në juridiksionin e tij, të cilat janë të përfshira në Regjistrin New Jersey të Places Historike. Këshilla të tilla mund t'i jepet Historike Seksionit Faqes, Departamenti i Mbrojtjes së Mjedisit.

dhe. Historiani lokale do të ndihmojë në projektet e përkujtimit, duke përfshirë ngritjen e monumenteve, shënuesit historike, dhe udhëzues shenja.

f. Historiani lokale kryen edhe detyra të tilla që mund t'i caktohen atij nga Kryetari i Bashkisë dhe Këshilli.

telefonata në Komisionin Historike New Jersey dhe Open Akti Records Publik (OPRA) Kërkesat zbuloi se Mrs. Butler nuk ka dorëzuar një raport vjetor të organit qeverisës, as në Komisionin Historik NJ si të përshkruara në kodin njësisë bashkiake 2-18.3.b. Edhe, Zyra e Komisionit shtetëror nuk ka rekord të konsultimit nga historianit njësisë bashkiake për zbatimin e një programi për Roselle Park, i cili është nën të njëjtin seksion. Komisioni Shtetëror gjithashtu nuk ka rekord të njoftimit nga Znj. Butler në materialet që duhet të jetë fituar për ruajtjen nën 2-18.3.a. Nuk ka pasur material të botuar as rekomandimin për rekord në sallën e njësisë bashkiake Roselle Park si të përshkruara nën 2-18.3.c.

Në fund, Çështja nëse znj. Butler është duke bërë një punë të mirë si historian Borough ishte e vlefshme dhe – në bazë të kritereve të përcaktuara me ligj – një që ndoshta mund të ketë qenë trajtuar në një rishikim formal të rolit të një historian për të lejuar për një mundësi për të korrigjojë çështjet e caktuara. Një tjetër opsion në dispozicion të organit drejtues – përfshirë Këshilltar DeIorio – do të kishte qenë që të mos riemërojë Znj. Butler si historian për shkak nën 2-18.3.

Dhe aty duket të jetë problem me qëndrimin e historianëve Borough-së. Ajo është e ndërthurur edhe me shoqërinë historik. Nuk është një zgjidhje e lehtë dhe e thjeshtë për atë që është që të kemi historiani Borough dhe presidenti shoqëria historike jetë dy individë të veçanta. Kjo do të largojë ndonjë konfuzion në mes të dy përgjegjësi të ndryshme.

Në qoftë se një rezolutë e tillë është që të aplikohet për një person që vepron edhe si një përfaqësues i njësisë bashkiake dhe një banor private, ajo duhet të zbatohet në të gjithë bordi për të përfshirë emërimet e councilmembers të komisioneve si një banor.

Ose se ose kanë përfaqësuesi Borough jenë të qarta dhe gjithnjë të ndërgjegjshëm për rolin e tyre në kapacitete zyrtare dhe private.

telefonata të shumta për Znj. Butler për koment apo sqarim nuk ishin kthyer.

(SHËNIM*: Autori ka vullnetarë për Park Festivalin e Filmit të Shkurtër Roselle me Joseph DeIorio.)