Këshilli kalon Salon Ordinancat Kufizimi, Refuzon Dumpster Urdhëresa

Këshilli kalon Salon Ordinancat Kufizimi, Rejects Dumpster Ordinance thumbnail
Nga
Publikuar: Mund 20, 2018 @ 8:00 AM EST

Me një votim 4-2, Këshilli votojnë Roselle Park-së në ligj tre dekretet që adresojnë barbershops / Beauty Salons / Salons gozhdë në komunë duke hedhur poshtë në mënyrë unanime një dekret në gjatësinë e kohës një dumpster mund të jetë në rrugë.

Ordinancat 2524, 2525, and 2526 janë miratuar si ligj me këshilltarë të Michael Connelly dhe Joseph Petrosky votuar kundër të gjitha tre faturat. Ligjet e reja do të kufizojë barbershops reja, sallonet e bukurisë, Salons gozhdë ose të biznesit të tjera të shërbimit të kujdesit personal nga hapja, kur një e tillë ekziston brenda 500 këmbët. Nëse dikush dëshiron të bëjë kështu, ata do të duhet të paraqesë një kërkesë para Bordit Shfrytëzimit të Tokës Komunal (MLUB) që ata të miratojnë – ose do të refuzojë – biznesi.

Gjatë pjesës diskutimin e ordinancave, Pjesë Këshilli-At-mëdha rishikuara të diskutimit të mbajtura nga MLUB më 14 maj. MLUB votoi që të ketë organi qeverisës shtyjë votimin mbi ordinancat deri një koordinator për zhvillim ekonomik – i cili është në proces të kërkuar – është punësuar. Një perspektivë nuk është përmendur nga bordi gjithë-mashkull përdorimit të tokës dhe pothuajse të gjithë këshillin mashkull erdhi nga First Ward Këshilltare Jayme Lynn Négron.

Në mbrojtje të Këshillit-At-Large pozicion DeIorio që barbershops apo bukuria & Salons gozhdë nuk vë shenjën e barazimit në një qendër të zënë, Këshilltare e lidhur që kur ajo dhe gratë e tjera të thonjtë e tyre të bërë, ata nuk qëndrojnë rreth për të ngrënë apo dyqan në zonë për shkak se ata nuk duan të dëmtojë manicures tyre apo Alternative.

Dumpster urdhëresë, #2529, u mund nga e gjithë këshilli pas sqarime nga Kodi zyrtari i zbatimit të Frank Genova në lidhje me kohëzgjatjen e kohës një dumpster mund të jetë jashtë në rrugë ose në pronën private. Formulimi i normave të kalojë një 30 Kufiri i biznesit ditë për dumpsters. Anëtari MLUB Peter Picarelli, i cili është edhe zyrtar i zbatimit të Kodit të bashkisë së, deklaroi në takimin e bordit përdorimit të tokës të hënën e kaluar se urdhëresë ishte menduar për të mbajtur kufirin shtatë-ditor për vendosjen e rrugës, por shtrihet tek 30 ditë për pronën private. Zoti. Genova sqaruar në takimin enjtes se, aktualisht, leja është e mirë për shtatë ditë pas së cilës kohë një leje ka nevojë për të ngritur çdo shtatë ditë pas. Tarifa Leja është $100. Formulimi i propozuar, Mr. Genova tha, duhet të lexoni 30 ditë kalendarike për përdorim të pronës private dhe shtatë ditë për vendosjen e rrugës. The $100 Tarifa e lejes do të zbatohet dhe një zgjerim do të duhet ende të aplikohen për çdo herë afati i skaduar.

Të tre Salons gozhdë do të bëhet ligj pas botimit ligjor ndërsa dumpster urdhëresë do të duhet të ri-prezantua si një projekt-ligj të ri për të shkuar përpara bordit të përdorimit të tokës dhe organit qeverisës.