Këshilli cakton Transit Village Planifikues

Council Appoints Transit Village Plannerthumbnail
Nga
Publikuar: Dhjetor 23, 2018 @ 10:00 AM EST

Në kryetarit 20 dhjetor & Takimi i Këshillit të, organi drejtues i emëruar Topologji NJ, LLC si një projektues special për të kryer Transit Village Community vizionimit Planning Services veçanta. Firma planifikimi bazuar në Newark u emërua për të përfunduar Planin Vision Roselle Park-së brenda 12 muaj për $30,750 kështu që mund të zbatohet për të përcaktohet si një fshat tranzit.

Iniciativa Fshati Transit është krijuar nga Departamenti i New Jersey e Transportit (NJDOT) dhe NJ Transit për, according to their website, “të sjellë më shumë strehim, bizneset dhe njerëzit në lagjet përreth stacioneve transite” duke rritur Kostoja e këtij tranzit (lidhje). Një fshat i caktuar Transit është një komunë që ka punuar në ringjalljen dhe rizhvillimin zonën përreth – in this case – stacioni i trenit në lagjet e përziera me përdorim me një komponent të fortë banimi duke përdorur standardet e projektimit të zhvillimit tranzit të orientuar (TOD).

Një fshat i caktuar tranzit ofron një komunë me përfitimet e mëposhtme:

 • financimi me prioritet nga disa agjenci shtetërore.
 • Asistenca teknike nga disa agjenci shtetërore.
 • Përshtatshmëria për grante nga NJDOT.

Një komunë është caktuar një fshat Transit pasi ajo i ka plotësuar kriteret Transit fshat dhe përfunduar një aplikim Transit Fshati i cili përfshin një plan vizion. Që nga 2017, there are 33 komunat në shtet që janë përcaktuar si Fshatra tranzit përfshirë Cranford, Elizabeth (Midtown), Bli, Plainfield, Rahway, dhe Summit.

Topologji NJ në propozimin e tij ka parashtruar një plan katër-fazor – me korniza kohore, objektivat, dhe tarifat – për të përfunduar objektivin bashkinë e:

Phase
Time Frame
Cost
1. Organize
2 Muaj
$1,500
Work Product:
 • Draft Project Schedule
 • Kickoff Meeting and Site Visit
 • Template for Bimonthly Progress Report
 • Project Brief
 • Takimet (2) with Project Team and Coordination Committee to Develop Parameters for Neighborhood Snapshot
 • Final Neighborhood Snapshot
 • Working Meeting with Project Team and Coordination Committee to Draft Public Engagement and Communications Plan
 • Final Engagement Strategy and Communication Plan
2. mësoj
5 Muaj
$19,250
Work Product:
 • Meeting with Coordination Committee
 • Public Workshop #1
 • Public Workshop #2
 • Public Workshop #3
 • Field Engagement (katër (4) stakeholder meetings)
 • Final Neighborhood Snapshot
 • Coordination Committee Meeting
 • Draft Strategy Grid
 • Public Workshop #4
3. Create
3 Muaj
$8,000
Work Product:
 • Preferred Alternative Selection Process
 • Preferred Alternative Development Meeting
 • Draft Transit Village Community Vision Meeting
 • Communications with Stakeholders and Participants Regarding Draft Master Plan Re-examination
 • Final Public Workshop
 • Final Plan Review Meeting
4. Finalize
1 Muaj
$2,000
Work Product:
 • Borough Council Presentation
 • Public Notice
 • Planning Board Public Hearing
 • Planning Board Adoption Hearing

Topologji NJ u zgjodh nga pesë firmat që konkurrojnë për shërbimin profesional.

Një kopje e propozimit topologji NJ është në dispozicion poshtë:


Shkarko propozimin Topologji Nj-së

Katër ofertuesit e tjerë’ Propozimet janë në dispozicion poshtë: