2018 RP pjesëmarrjen e votuesve 9 më i ulët në County

2018 RP Voter Turnout 9th Lowest In Countythumbnail
Nga
Publikuar: Nëntor 23, 2018 @ 6:00 EST

Me rezultatet e zgjedhjeve të certifikuar të premten e kaluar, qarkut lëshuar numrat për ata që kanë votuar më herët këtë muaj. dhënat Union County tregojnë se nga të 8,578 votues të regjistruar në Roselle Park, 4,835 janë treguar të kanë hedhur votën në ditën e zgjedhjeve këtë vit – për 56%.

Në lidhje me tjetrin 20 komunat në Bashkimin County, Roselle Park renditet e 13 nga 21 – vetëm me Elizabeth, Brinjë, Kenilworth, Bli, Plainfield, Rahway, Roselle, dhe Winfield që ka një përqindje më të ulët të atyre të regjistruar për të votuar në fakt ka bërë kështu këtë vit.

komunë
Registered
Voters
Ballots
Hedh
Turnout
(%)
Shpat mali
5,360
3,630
67.7%
Berkely Heights
9,976
6,703
67.2%
Cranford
17,742
11,900
67.1%
Fanwood
5,733
3,818
66.6%
Garwood
3,112
2,062
66.3%
New Providence
9,206
6,054
65.8%
Kulm
15,767
10,302
65.3%
Westfield
23,217
15,035
64.8%
Scotch Plains
18,087
11,409
63.1%
Springfield
12,113
7,385
61.0%
Clark
11,665
7,002
60.0%
Bashkimi Township
37,665
21,291
56.5%
Roselle Park
8,578
4,835
56.4%
Winfield
1,066
598
56.1%
Kenilworth
5,475
2,987
54.6%
Rahway
18,311
9,756
53.3%
Brinjë
14,094
7,466
53.0%
Roselle
13,702
7,132
52.1%
Bli
25,930
13,436
51.8%
Plainfield
23,429
12,103
51.7%
Elizabeth
57,879
23,830
41.2%

vetëm 4% e atyre që votuan nuk kanë votuar për kryetar. Në total ka pasur 4,647 votuesit të cilët hedhin votën për kreun e njësisë bashkiake e cila zgjedhur Joseph Signorello III nga 54% të votave për kryetarë të komunave.

Candidate
Votes
%
Joseph Signorello III
2,529
54.42%
William Fahoury
1,261
27.14%
Carl Hokanson
852
18.33%
Personal Choice
5
0.11%
TOTAL
4,647
100%

Në repartin e dytë, 64% i 1,802 votuesit kanë të drejtë të hedhin votat për përfaqësuesin e tyre lagjes me detyrë Joseph Petrosky marrjen 3 nga çdo 5 voton që ai të mbajë pozicionin e tij. 10% e njerëzve që votuan nuk ka zgjedhur një përfaqësues këshillin e lagjes.

Candidate
Votes
%
Joseph Petrosky
644
61.10%
Richard Graves
407
38.61%
Personal Choice
3
0.29%
TOTAL
1,054
100%

Reparti i pestë ka pasur një pjesëmarrje të ulët në përqindje me vetëm 53% të 1,886 votuesit votojnë për përfaqësuesit e tyre këshillit 5 lagjes. Newcomer Robert Mathieu u zgjodh në postin nga një raport i 3 to 2.

Candidate
Votes
%
Robert Mathieu
562
61.7%
Thomas 'Thos' Shipley
349
38.3%
Personal Choice
0
0.0%
TOTAL
911
100%

Thyerja poshtë reparte, shumica e votuesve të regjistruar janë në repartin e 5-të, por ata kishin pjesëmarrjen e dytë më të ulët. Reparti i dytë kishte numrin e dytë më të madh të votuesve të regjistruar (1,802) dhe pjesëmarrja më e lartë (1,160).

Ward
Registered
Voters
Ballots
Hedh
Turnout
(%)
1st Ward
1,677
951
56.7%
2nd Ward
1,802
1,160
64.4%
3rd Ward
1,628
928
57.0%
4th Ward
1,585
792
50.0%
5th Ward
1,886
1,004
53.2%
TOTAL
8,578
4,835
56.4%

Edhe me pjesëmarrje më të ulët se komunitetet përreth, Të dhënat historike tregojnë se këtë vit ishte pjesëmarrja 5 më të lartë në një vit zgjedhjesh presidenciale jo-në e fundit 35 vjet * dhe pjesëmarrja më e lartë – përsëri për një vit zgjedhor jo-presidenciale – që prej 1995.

vit
Registered
Voters
Ballots
Hedh
Turnout
(%)
1993
6,756
4,594
68.0%
1989
6,708
4,494
67.0%
1994
7,015
4,630
66.0%
1990
6,596
4,261
64.6%
2018
8,578
4,829
56.3%
1985
7,310
4,094
56.0%
1987
6,491
3,596
55.4%
1997
7,620
4,214
55.3%
2006
7,482
4,066
54.3%
1983
7,351
3,918
53.3%
1986
7,011
3,737
53.3%
2005
7,338
3,682
50.2%
2002
7,341
3,680
50.1%
1991
6,575
3,222
49.0%
1998
7,685
3,597
46.8%
2010
7,792
3,542
45.5%
2009
7,711
3,455
44.8%
2014
7,881
3,277
41.6%
2017
8,344
3,249
38.9%
2013
7,676
2,923
38.1%
1999
7,281
2,577
35.4%
1995
6,923
2,215
32.0%
2007
7,140
2,240
31.4%
2003
7,373
1,966
26.7%
2011
7,532
1,756
23.3%
2015
7,877
1,671
21.2%

Për të gjitha vitet që nga viti 1983*, pjesëmarrja më e lartë e votuesve në komunë ishte 1992 zgjedhje, në 85%.

vit
Registered
Voters
Ballots
Coast
Turnout
(%)
1992
7,024
5,970
85.0%
1988
6,932
5,663
81.7%
1984
7,720
6,292
81.5%
2008
7,953
5,759
72.4%
2004
7,733
5,443
70.4%
1996
7,417
5,110
68.9%
2016
8,370
5,750
68.7%
1993
6,756
4,594
68.0%
2000
7,668
5,209
67.9%
1989
6,708
4,494
67.0%
1994
7,015
4,630
66.0%
2012
7,841
5,117
65.3%
1990
6,596
4,261
64.6%
2018
8,578
4,829
56.3%
1985
7,310
4,094
56.0%
1987
6,491
3,596
55.4%
1997
7,620
4,214
55.3%
2006
7,482
4,066
54.3%
1983
7,351
3,918
53.3%
1986
7,011
3,737
53.3%
2005
7,338
3,682
50.2%
2002
7,341
3,680
50.1%
1991
6,575
3,222
49.0%
1998
7,685
3,597
46.8%
2010
7,792
3,542
45.5%
2009
7,711
3,455
44.8%
2014
7,881
3,277
41.6%
2017
8,344
3,249
38.9%
2013
7,676
2,923
38.1%
1999
7,281
2,577
35.4%
1995
6,923
2,215
32.0%
2007
7,140
2,240
31.4%
2003
7,373
1,966
26.7%
2011
7,532
1,756
23.3%
2015
7,877
1,671
21.2%

*të dhënat e votuesve nuk ishte në dispozicion për 2001

Ndoshta një ditë, më shumë se një pak më shumë se një në çdo dy votuesve do të marrë pesë minuta që të ketë një dorë në marrjen e vendimeve që do të përfaqësojë ata në lagjen e tyre dhe në bashkinë e tyre. Kjo nuk është shumë për të shpresojnë për, sidomos në një qytet të një-sheshin-milje.